Няколко извода след Испания - Словакия

Ла Фурия вече мисли за гостуването в Скопие

Sportinglife
Sportinglife 18:10 ч., 06 Сеп 2015
0
789
GETTY IMAGES

Испания направи важна крачка към класирането си за европейските финали следващата година след победа с 2:0 над Словакия в Овиедо.

Жорди Алба и Андрес Иниеста дариха победата на Ла Фурия. Европейските шампиони загубиха двубоя срещи словаците в Братислава и се нуждаеха от задължителен успех пред своя публика.

Сега тимът вече е на първата позиция, а в сряда ще се опита да прибави още три точки при визитата си на Македония в Скопие. Представяме ви няколко извода от мача на Ла Фурия в Овиедо.

Диего Коща не може да пренесе представянето си на клубно ниво и в националния отбор

От момента, в който реши да приеме натурализацията и заигра за Испания, Диего Коща е бледо копие на това, което показва в клубния си отбор.

Това не е нещо ново във футболния свят, но все пак от голям голмайстор като него се очаква да бележи повече на международната сцена. 28-годишният нападател не създаде нито едно положение пред вратата на Словакия и не затрудняваше бранителите на гостите.

Приносът му се изчерпа с дузпата, която спечели и съвсем закономерно в средата на второто полувреме отстъпи мястото си на Пако Алкасер. В 9 мача за Ла Фурия Коща може да се похвали с 1 гол, ако това изобщо е за хвалба.

Жорди Алба отново демонстрира класата си

Дребният, но особено динамичен ляв бек, бе господар в зоната си и помагаше много в атаките на Испания. Той отново демонстрира сериозна класа и това е добра новина за клуба му Барселона, след като пропусна началото на шампионата заради контузия.

Той даде тон за победата с попадение с глава още в 4-та минута. Пробивите му по лявото крило бяха почти безгрешни.

Икер Касияс не е изпял лебедовата си песен

Касияс изигра 163-ия си мач за испанския национален отбор и едва първия не като футболист на Реал Мадрид.

Група "С"

Испания - Словакия 2:0
Люксембург - Македония 1:0
Украйна - Беларус 3:1

Временно класиране:
1. Испания 7 6 0 1 17:3 18 точки
2. Словакия 7 6 0 1 13:5 18
3. Украйна 7 5 0 2 12:3 15
4. Беларус 7 1 1 5 5:14 4
5. Люксембург 7 1 1 5 4:17 4
6. Македония 7 1 0 6 6:15 3

През лятото ветеранът смени екипа на "кралете" с този на Порто. Касияс беше абсолютно перфектен срещу Словакия, макар че нямаше и много работа.

Въпреки това Висенте Дел Боске намекна, че в Скопие може да пусне Давид Де Хеа. Поне селекционерът на Ла Фурия не може да се оплаче от липса на качество в рамката на вратата.

Давид Силва блести най-ярко в червено

Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва винаги е получавал суперлативи за организаторските си способнисти и въображението, което демонстрира в играта си.

Силва е незаменим в състава на Манчестър Сити, но блести още по-ярко с червения екип на родината си. Асистенцията му за гола на Алба бе само част от приноса му за победата над Словакия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията