Колеблив Ноле на четвъртфиналите, Серина подчини Винъс

Чилич продължава към полуфиналите

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 09 Сеп 2015
0
1180
USOPEN.ORG

Новак Джокович не изигра най-добрия си мач през сезона, но се класира за полуфиналите на US Open след победа с 6:1, 3:6, 6:3, 7:6(2) над испанеца Фелисиано Лопес.

Сервисът изневеряваше на сърбина, но въпреки това той успя да стабилизира началния си удар в четвъртия сет и да го спечели след тайбрек.

Ноле отрази точка за пробив още в първия гейм, но веднага след това проби и затвърди, за да поведе с 3:0. До края на първата част той отпусна само един гейм на испанеца.

Във втория сет Лопес реализира ранен пробив и дръпна с 3:0, след което запази аванса си, за да изравни резултата. Третият сет се разви по идентичен начин, но в полза на Джокович, който в последствие измъкна и четвъртата част след тайбрек, в който поведе с 5:1 и реши мача.

За място на финала Джокович ще се изправи срещу защитаващия титлата си Марин Чилич, който се справи с Джо-Вилфрид Цонга с 6:4, 6:4, 3:6, 6:7(3), 6:4.

Цонга допусна първи пробив в турнира в деветия гейм, след което загуби първия сет.

Чилич, който наниза 26 аса, взе и втората част, след като в нея даде само три точки на съперника при собствен сервис.

Французинът успя да измъкна третия сет, а в четвъртия отрази общо три мачбола в 10-ия и в 12-ия гейм, а след това взе тайбрека, за да изравни резултата.

Хърватинът се отърси от разочарованието и в решителния пети сет проби за 4:2 и до края нямаше проблеми.

Джокович и Чилич ще се срешнат за 14-ти път след 13 победи на сърбина до момента.

Серина Уилямс се наложи над по-голямата си сестра Винъс с 6:2, 1:6, 6:3 в четвъртфинала при жените очакван с огромен интерес.

Двете си размениха по един сет, но в решиталната част Серина наложи доминация.

Тя стартира мощно и взе ранен аванс от 3:0 гейм, който запази до края.

Така за място на финала тя ще срещне Роберта Винчи, която от своя страна се справи с Кристина Младенович с 6:3, 5:7, 6:4.

Италианката навакса изоставане от 1:3 в третия сет, а решаващ за успеха се оказа пробива в седмия гейм, който продължи около 15 минути.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията