Започна мачът Клоп – Анчелоти

Италианецът вече е в Лондон, германецът все още е фаворит за Ливърпул

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 05 Окт 2015
0
434
Getty Images

Един странен мач вече започна. Юрген Клоп срещу Карло Анчелоти.

Двама треньори, които са желани да поемат Ливърпул. Мястото вече е овакантено, след като по телефона Брендън Роджърс бе информиран, че вече не работи на „Анфийлд” след 1:1 срещу Евертън.

Клоп продължава да е фаворитът на Ливърпул.

Германецът напусна Борусия (Дортмунд) през лятото. В Бундеслигата го боготворят. С Борусия стигна до две титли и финал в Шампионската лига. Клоп е известен, че от по-скромни футболисти прави звезди. Гради отбори.

Първият пример е Майнц, от където тръгна кариерата му. Въпросът е, че мнозина призовават Байерн да привлече Клоп след края на сезона, когато е много вероятно Пеп Гуардиола да напусне.

А предизвикателство като това не се изпуска. От друга страна – ако Пеп реши да остане?

„Анфийлд” прилича много на „Сигнал Идуна Парк” и Клоп може да се чувства у дома си.

Карло Анчелоти също напусна през лятото работа като треньор на Реал. А според английските медии в неделя вече е отлетял от Италия в посока Лондон.

Анчелоти е доказана величина в световния футбол. Два пъти направи Милан европейски шампион, после успя и с Реал да вземе Десетата.

Познава английския футбол отлично, триумфира във Висшата лига с Челси. А още от дете е фен на Ливърпул, никога не го е криел.

Въпреки че „червените” са и най-големият му кошмар. На финала в Шампионската лига през 2005 година в Истанбул неговият Милан пропиля преднина от 3:0 и накрая загуби с дузпи.

„Мисля, че който от двамата стане треньор, феновете на Ливърпул ще бъдат много щастливи”, коментира Джейми Карагър, един от героите на истанбулската нощ.

„Анчелоти три пъти спечели Шампионската лига, а всички знаем какво направи Клоп в Борусия – продължи бившият защитник, днешен тв анализатор. – Ако ме питат мен, бих предпочетал Клоп пред Анчелоти. Мисля, че той е амбициран повече да се доказва. Работата в Ливърпул не е никак лесна. В момента и за Клоп, и за Анчелоти ще е много трудно да върнат отбора в първата четворка.”

В Англия изчислиха, че в ерата на Брендън Роджърс ръководството на Ливърпул е вложило 291 милиона лири за три години.

Само веднъж в тях „червените” играха в Шампионската лига и отпаднаха още в груповата фаза миналия сезон.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията