Срамен спорт – епизод 6

Сатира на кирилица за спортните НЕуспехи през седмицата

Васил Громков
Васил Громков 12:30 ч., 29 Дек 2014
0
2156
Lap.bg

Коледната седмица на 2014 година започна със сълзи.

Сълзите на Тити Папазов.

Не, че за някой това е новина, де. Клетият Тити, останал без кръвоносна система (разбирай – Цецо Василев), ревеше и се тръшкаше по медиите за енти път, понеже от януари баскетболният „Левски” щял да фалира, а на никой не му пукало. На никой, освен на Тити, по простата причина, че в друг отбор едва ли някой ще го вземе на заплата.

И то не от некадърност, а от безмозъчните му клоунади, колекционирани през годините. Хороскопът на Папазов за 2015 година сочи две неща – Турция и кино.

Представете си само 100-епизодната турска поредица „Сълзи и сополи” по БТВ с Тити в главната роля!

Не така обаче стоят нещата с футболистите на ЦСКА, които са крайно недоволни от решението на Стойчо Младенов да ги заточи за близо 40 дни в Турция по време на зимната подготовка. Диарбекир винаги е навявал зловещи асоциации в исторически мащаб.

В 40 дневната турска преподготовка, щяло да има 48 часа почивка, в които интернационалната селекция на стойчовите „армейци” (тук там някой завършва на „ОВ” във фамилията), можела да „уважи” жените си, но на собствени разноски.

Черни дни надвиснаха над главата и на бившия вече капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов, след като ръководството на БФС неофициално обяви, че той категорично пречи за развитието на отбора.

Тайфата на Боби Михайлов най-после е прозряла факта, че Попето няма силен мач за България в продължение на петилетка, а и присъствието му нагнетява напрежение не само между отделни играчи, но и при треньорския щаб.

Колко ли време ще е необходимо на БФС да прозре същото и за останалите 10 от представителната ни „гарнитура” (епична футболна дума).

На завършилото през миналата седмица световното клубно първенство по футбол, медиите си измислиха скандал!

Понеже видите ли, звездата Кристиано Роналдо публично бойкотирал шефа на УЕФА Мишел Платини по време на церемонията по награждаването на шампионите от Реал Мадрид. Истината е, че португалският гений с врат на жираф, беше адски отегчен и използва момента, в който треньорът Анчелоти подава ръка на шефа на УЕФА, просто за да го изпревари в колоната.

При толкова Платинита, може ли човек да обръща внимание на всички. Само в родната ни футболна А група ритат двама.

Скоро след Ивановден по важност ще започнем да празнуваме Платининовден.

2014-та беше официално призната за срамен провал на отборните спортове в България на национално ниво.

И докато в баскетбола ни бие кой където ни хване от години (трима национали бяха изгонени заради пиянски изцепки), то във волейбола катастрофалните резултати се приеха леко болезнено от анализаторите.

В Световната лига нашите записаха 11 загуби от 12 мача, а на световното първенство в Полша останаха на 13-то място.

При жените положението не бе по-различно, там на световното се закротихме на 11-то място.

Все пак ние сме горд народ и продължаваме напред, продължаваме напред, продължаваме напред...

Ако си мислите, че през коледната седмица психо-драмата с коледното изтрещяване на Мария Шарапова е приключила, сте в жестока заблуда.

Сега пък наш Григор прихвана коледния вирус и зацикли празнично. Той се похвали колко добре опакова подаръците за Коледа, без да уточнява за кого са предназначени.

„Работя върху уменията си да опаковам подаръци”, написа Григор във Фейсбук под снимка, на която връзва кутия с панделка.

И в това медиите моментално откриха топ-новината на столетието.

Ама вие представяте ли си? Григор опакова кутия и то с панделка!?!? Това си е направо ЕКСКЛУЗИВНО за света на спорта!

Ние наистина сме горд народ! А Григор продължава напред в опаковането на коледни подаръци!

А докато Гришо връзваше панделки, у нас дойде време за церемонията „Спортист на годината”.

Тя очаквано се превърна в срамна карикатура, след като от петимата наградени присъстваха само двете девойки Сани и Станимира.

Нямаше ги продължаващия напред Кубрат Пулев, Иван Марков и опаковащия подаръци Спортист №1 за 2014 година - Григор Димитров.

Ама и те тръгнали на наш Гришо джип да подаряват. Много ясно, че няма да дойде да си го вземе лично. Виж една елхичка да му бяха взели. И торба с играчки. Да си има за украсяване. А този джип, само на лъскава хартия за опаковане не може да му сколаса. Еми, съобразявайте се бе, организатори и спортни деятели!

Ивайло Петев

"Вярвам, че можем да победим Италия и да отмъстим за загубата от Хърватия в София. Ако не вярвах в отбора и в себе си, нямаше да приема работата. Можем да победим всеки".

Обладан от коледния дух и новият наставник на футболните ни национали Ивайло Петев се изцепи смело (възможно е и на няколко ракии):

„Ще съборим Италия и ще отмъстим на Хърватия! Баражът е постижима цел!”. Е, как да не му повярваш?

Още повече, че Бойко Борисов се завърна в игра и дори вкара 2 гола (на забавен каданс) на ЦСКА (ветерани).

След като преди време замалко не стана Футболист на Годината, Премиерът като нищо ще подсили „гарнитурата” на Петев и тогава наистина жална им майка на Италия и Хърватия.

Едно е ясно! Продължаваме напред и през 2015-та!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията