Завръщането на Русия ангел

Щефан Ефенберг е и луд, и гениален. Но никога не е бил старши-треньор досега

Sportinglife
Sportinglife 08:25 ч., 14 Окт 2015
0
2321
Getty Images

Провинциалният град Падерборн и щурата глава Щефан Ефенберг. Възможно ли е да функционира подобна комбинация?

През миналия сезон Падерборн игра за първи и последен път в Бундеслигата. Но така и не можа да излъска имидж на нещо повече от малък клуб от прованса.

Треньорът на отбора Андре Брайтенрайтер бе сменен от Маркус Гелхаус.

Но във вторник удари светкавица, след като стана ясно, че идва Щефан Ефенберг - "най-лошото момче" на германския футбол.

„Химията между нас пасва“, отвърна президентът Вилфрид Финке.

„Ще се справи - каза Андреас Мьолер, дългогодишен съотборник на Ефенберг в националния отбор. - След като иска да работи, Падерборн е отличното място. Ясно е, че Барселона няма да го потърси.“

Ефе подписа договор до 2017 година. И сам призна: „Падерборн е един отличен адрес за начало на моята треньорска практика. Това показва развитието в кариерата на моите предшественици.“

Кои са те? Андре Брайтенрайтер вече тренира Шалке. Роджър Шмит е в Байер (Леверкузен), а Андре Шуберт преобрази Борусия (Мьонхенгладбах).

Няма съмнение – с Ефенберг големият футбол се завръща в Падерборн.

От него се очакват спектакли, а погледите веднага ще бъдат приковани към малкия отбор, където преди време треньор бе и българинът Павел Дочев.

В момента обаче Падерборн не цъфти. Отборът е на 15-о място във втора Бундеслига, а взе треньор, който никога не е работил.

Ефенберг изкара диплома през 2012-а, но не е използва досега. „Много е важно да събере футболистите, които ще му свършат работа“, продължи Мьолер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията