Официално: Мач ЦСКА - Витоша няма да има

Гостите се страхуват от провокации

Sportinglife
Sportinglife 20:25 ч., 16 Окт 2015
0
1114
Lap.bg

Отборът на Витоша Бистрица, втори в класирането на югозападната "В" футболна група, няма да се появи в неделя на терена на стадион "Българска армия" за мача от 11-тия кръг с лидера ЦСКА.

На извънредна пресконференция старши треньорът на "тигрите" Костадин Ангелов обяви, че лично той е взел решението отборът да не играе срещу ЦСКА.

"Първо да кажа, че нашето решение е да запазим здравето на футболистите, заяви Костадин Ангелов на пресконференцията. Имаме информация за факта, че този мач ще бъде политизиран. По-рано днес казах в интервю, че съм аполитичен човек и взимам решението, лично аз, да предпазя играчите".

"Нямаме болни амбиции да влизаме в "Б" група, нека спечелят този мач, ние се отказваме и им пожелавам бъдещ успех. Очаквам действия против нашите футболисти. Това ме интересува, другото не ме касае".

"Абсолютно никакъв натиск не е имало върху мен. Категорично казвам, че лично аз го взимам решението", подчерта Ангелов на пресконференцията.

Малко по-късно от ЦСКА разпространиха декларация.

"Искаме да информираме вас и широката общественост, че футболен клуб ЦСКА гарантира за абсолютно нормалното протичане на всеки един наш мач!

Всички в клуба смятаме, че всякакъв отказ от участие в мача в неделя от 11-ия кръг на ЮЗ "В" АФГ между отборите на ЦСКА и Витоша (Бистрица) е провокация към нашия клуб, която може да създаде сериозни проблеми и да доведе до безредици.
Всички спорове би трябвало да се решават на терена с честна игра!

Изключително сме изненадани от факта, че никой от ръководството на Витоша (Бистрица) не се е свързал с нас, за да ни информира за намеренията си.

Надяваме се все пак мач да има, за да създадем един истински футболен празник, да зарадваме всички фенове по трибуните и да покажем кой е първенецът на "В" група."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията