Отборът срещу традициите

Волейболистите гонят първи финал на Евроволей от 1951 г. насам

Анна Николова
Анна Николова 10:55 ч., 17 Окт 2015
1
1576
lap.bg

Първи финал на европейско първенство от 1951 г. насам ще гони мъжкият ни национален отбор тази вечер от 20,45 ч.

Съперник на тима на Пламен Константинов е отборът на Франция. Тимът, който само преди три месеца спечели с 3:0 срещу родните национали в Световната лига, а след това спечели и самия турнир.

И който за цял сезон от май до сега записа точно едно поражениe.

„Имахме много добра стратегия за този мач във Варна. Но да имаш стратегия е едно, да я изпълниш на терена – съвсем друго. През юли Франция играеше фантастичен волейбол и загуби само веднъж. И това не е въпрос на шанс, те са наистина добри. Ще направим всичко възможно да спечелим, но се изправяме срещу много силен отбор“, коментира пред официалната страница на европейската конфедерация капитанът на тима ни Владимир Николов.

Всъщност статистиката за срещите между България и Франция е изцяло в полза на родните волейболисти – до този момент мачовете между двата тима са 8, ние имаме шест победи, две са за французите.

И Владо Николов, и наставникът Пламен Константинов, а и някои от другите състезатели в отбора вероятно още не са забравили и онзи мач срещу Франция от преди почти 10 години на световното първенство в Япония.

Програма за полуфиналите

17,45 ч. Италия – Словения

20,45 ч. България - Франция

Тогава двубоят бе от четвъртфиналите, а съперникът бе повече от убедителен в началото и набързо поведе с 2:0.

В третия гейм на терена се появи Боян Йорданов и обърка изцяло сметките на съперника.

Стигна се до обрат с 3:2 и полуфинал за родните национали.

1 коментара

1 Liliya Mazgalova 17.10.2015 13:29:40
0 0

Поздравления за големия герой Пламен Константинов! Искам чрез Вас да поздравя Пламен Константинов и да го помоля да продължи да работи с националния отбор минимум толкова години , колкото е бил играч , а по възможност и повече. Поздравявам го не само заради успехите, които са факт , но и заради начина , по който прие предизвикателствата в един наистина труден момент. Първо се съгласи да поеме отбора преди Световното , което от професионална гледна точка е изключителен риск , но от човешки аспект е истински жест. Второ след Световното той намери сили и смисъл да продължи с този отбор , въпреки всички негативни емоции по време на първенството. И не на последно място той изгради един отбор , който да играе стойностно във всеки един мач. Що се отнася до играчите , те са наистина страхотни , но нямаше да имат този дух и манталитет към играта , ако не беше Пламен Константинов. Ето защо аз смятам , че той е големият герой. Не само заради успеха , а защото показа истински желанието си да работи за националния отбор на България.

Твоят коментар:

Close Обратно към статията