Интер си върна върха в Серия А

Ювентус спечели дербито, но загуби Сами Кедира

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 01 Ное 2015
0
211
GETTY IMAGES

Един от героите на Чили в лятната Копа Америка се оказа герой и за Интер.

Чилийският защитник Гари Медел бе нетрадиционният голмайстор, който посече Рома на „Сан Сиро” и върна „нерадзурите” на върха. Интер стартира сезона с пет поредни победи, но след това несгодите започнаха и отборът се срина в класирането.

Медел вкара в 30-ата минута след страхотен удар, който завари неподготвен полския вратар Войчех Счесни.

В последния четвърт час „вълците” играха с човек по-малко заради червен картон на босненската звезда Миралем Пянич. В предишния кръг Рома спечели с 2:1 като гост на Фиорентина, който отне върха на Интер с победа 4:1 в Милано.

Най-накрая усмивки се видяха и по лицата на фенове, футболисти и треньори на Ювентус.

С гол в последната минута на колумбиеца Хуан Куадрадо шампионът спечели сладка победа с 2:1 над градския враг Торино.

„След десет кръга имахме едва 12 точки и е нормално напрежението да ни притиска – призна треньорът Масимилиано Алегри. – Имаме много какво да подобряваме, но това е една малка стъпка напред.”

Торино влезе в дербито със самочувствие на властелин от последния сблъсък през май. И че за пъпви път от май 1993 година отборът бе по-напред в класирането от Юве.

В 20-ата минута обаче френската звезда Пол Погба откри резултата за шампиона. Откакто не направи трансфер през лятото, оцененият на 100 милиона евро халф не се представя на ниво. За Погба дербито бе мач №100 в Серия А.

През второто полувреме Торино изравни чрез Бово. А чак дълбоко в добавеното време Погба открадна топката от съперника и подаде на Куадрадо, който заби.

„Истината е, че се боримхе до края, за да спечелим трите точки”, рече колумбиецът.

„Тази победа е за всички хора, които живеят 365 дни в годината с любовта към Юве – възклика в социалните мрежи вратарят Джиджи Буфон. – Пълен респект за целия отбор и тифозите на Торино, които направиха мача толкова интересен и труден. Господ реши да досоне нас по рамото. Днешната вечер бе изключително важна за дългото ни пътешествие през сезона.”

Лошата новина в Юве е новата контузия на германския национал Сами Кедира

Още през първото полувреме той напусна дербито с разтежение и почти сигурно отпада за гостуването на Борусия (Мьонхенгладбах) в Шампионската лига.

„Рискувах, че го пуснах – ядосваше се Алегри. – Сами ми каза, че е добре. Не вярвам, че ще се възстанови.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията