Реал може да побърка пазара, но и себе си

„Кралете” имат 300 милиона евро за нови в оставащите дни до януари

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 18 Яну 2016
0
1267
Getty Images

Зимният трансферен прозорец по традиция е тих.

Например през 2005 година най-голямата покупка бе Валери Божинов

– Фиорентина го взе за 13 милиона евро от Лече. Сега също не се очакваха някакви чутовни удари. До... четвъртък.

ФИФА гръмна новината, че Реал и Атлетико са наказани да не взимат нови играчи в следващите два трансферни прозореца. Но това не важи за настоящия.

Гръм и мълния! Реал, кралят на гигантските трансфери, няма да купува. А и Гарет Бейл, и Кристиано Роналдо са сред имената, за които най-често се говори за завръщане в английския футбол.

Могъщият Флорентино Перес е притиснат до стената.

Колекционерът на „Златни топки”, на „галактически” футболисти може да остане година и половина без нови звезди. А някои от сегашните му са или застаряващи, или недоволни.

В същото време Барселона се посипва със слава, след като оцеля в подобно наказание през 2015 година.

Разликата между каталунците и мадридистите е до голяма степен и в школата. Барса може да играе и само със свои юноши, пак ще е плашещо силна.

При Реал нещата не стоят по този начин. Там се импортират звезди.

В прав текст

Така Перес е готов да плати 300 милиона евро в следващите две седмици, за да напълни Реал с класа за следващите 18 месеца.

Така Перес е готов да плати 300 милиона евро в следващите две седмици, за да напълни Реал с класа за следващите 18 месеца. Първо се заговори за мегаоферта към нападателя на Атлетико Антоан Гризман – 100 милиона!

Варианти за нови са Роберт Левандовски, Дейвид Алаба и Марио Гьотце от Байерн, Едисон Кавани от Пари Сен Жермен.

Проблемът на Реал обаче е в липсата на време. Всеки може да извива ръцете на „кралете” и да вдига цената до небесата. А една скъпа грешка ще е проблем не заради цената си, а заради факта, че не може дълго време да бъде коригирана.

Не малък проблем е желанието на звезди на напуснат.

Последният такъв изглежда е Тони Кроос, към когото има интерес от Манчестър Юнайтед. А цената на германския национал е около 50 милиона евро. Въпреки постоянството си юношата на Байерн често е недолюбван от феновете.

Също като Гарет Бейл. А Роналдо бе попитан дори от водещия на церемонията на „Златната топка” кога ще се завърне на „Олд Трафорд”.

За португалската икона в засада дебне и Пари Сен Жермен.

Ако не реагира спешно при входящите и изходящите трансфери, Реал може да се окаже в кошмарно положение.

Не само на ниво Испания, където хегемонът е Барселона. Но и в любимата на Флорентино Перес Шампионска лига – турнирът, белязан от създаването си с емблемата на Реал.

За първи път от години не се забелязва желание на най-големите в света да играят на „Сантяго Бернабеу”. Звездите на Байерн, чиито имена се споменават за трансфер, бързо отрекоха и казаха, че искат да останат в Мюнхен. А Гьотце като че ли би предпочел да отиде при своя „баща” Юрген Клоп в Ливърпул, отколкото да е част от „белия балет”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията