Литекс или Осъм?

Футболът в града е пред ново начало

Каквото и да е то. Поне от кумува срама за пред обществото и може би най-вече за пред БФС.

Неоспорим факт е, че във футболната ни централа от една страна, явно се опитват до някъде да угодят на „оранжевите“.

Най-вече поради оказаният обществен натиск за значимостта и мястото във футбола ни на Литекс.

Но в същото време прави впечатление, че от хората на „Иван Асен II“ 26 в последно време се поддържа принципност. В най-голяма степен що се отнася до правно-юридически казуси.

Такъв какъвто безспорно е случаят с ловчанлии. А, то при тях всичко е по-скоро кристално ясно.

И в крайна сметка няма да е кой знае каква трагедия, когато си сгрешил да си понесеш съответното наказние. Създаде ли се прецедент, помилва ли се някой – ходи после се оправяй с други подобни случаи и провинения, които рано или късно няма да закъснеят.

Футболните ни ръководители трябва да проумеят, че те трябва да са за пример.

Непосредствено след злощастният за ловчанлии мач на "Герена" президентът на клуба Трифон Попов демонстрира нелепо поведение непознавайки наредбата на БФС и какви могат да са последствията за „оранжевите“.

Освен, разбира се, ако целта не е била друга. Както много твърдят.

Ясно, че в България думи като „чест“, „достойнство“ и „морал“ и пет лева не струват. Но е хубаво не само футболните ръководители от Ловеч, но и всичко останали от време на време да се вслушват и в гласа народен, колкото и шефското им его да витае някъде из облаците.

В крайна сметка „Б“ група не е чистилището

За това май най-добре е от Литекс да попитат хората на „Българска армия“. ЦСКА от половин година е при аматьорите, а двата отбора по една или друга причина все по-често са поставяни под един знаменател.

Да не говорим за Локомотив (Сф), който е направо в селските групи.

Безспорен факт е, че „А“ група още повече ще обеднее. Ще загуби от спортно-техническото си качество, ще пострадат футболисти, спонсори, рекламодатели, телевизии и кой ли още не по веригата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията