Анди Мъри

Само чудо изхвърля Федерер от полуфиналите в Лондон

Раонич пък разчита на чудо, за да се класира напред

Sportinglife
Sportinglife 12:25 ч., 12 Ное 2014
0
465
Getty Images

Сервисът на Милош Раонич спря в най-неподходящия момент за него и Анди Мъри не му прости. След катастрофалното начало срещу Кеи Нишикори, британецът нямаше друг избор, ако искаше да остави живи надеждите си за класиране на полуфиналния Мастърс в Лондон и изравни баланса си победи-загуби след успех с 6:3, 7:5 над Раонич.

Единствен ас и под 40% процента първи сервис загатнаха, че канадецът не разчита на основното си оръжие. Пробив за 4:2 отвори пътя на Мъри към победата в първата част и той даде още само гейм на съперника си.

Притиснат до стената, дебютантът знаеше, че няма повече право на грешка, ако иска да се задържи в мача. Нещата обаче тръгнаха на зле - пробив още в третия гейм за 2:1 в полза на Мъри. Британецът обаче не успя да затвърди, а след бързия рибрейк събитията на корта продължиха с подчертано предимство на сервиращия.

До 5:5 никой от двамата играчи не достигна до нов брейкбол, но в кулминационната част на сета нервите на Раонич не издържаха - Мъри проби за втори път, а в собствения си сервис гейм сложи точка на спора след два дюса.

Анди Мъри

"Миналата година пропуснах турнира, но се радвам, че отново съм тук. Атмосферата е невероятна, а кортът е прекрасен за игра. Двубоят с Федерер ще бъде труден, но и много вълнуващ. Такъв, в който е хубаво да участваш и да бъдеш част от него. Надявам се да играя добре. Имаме някои наистина хубави мачове през годините. Надявам се, че в четвъртък отново ще бъде така".

По-рано през деня Роджър Федерер отново бе изправил "The O2 Arena" на крака след ново зрелищно представяне - 6:3, 6:2 над Кеи Нишикори. Японецът оказа съпротива в началото на мача, след като се добре до точка за пробив още в третия гейм, но два аса от ракетата на Маестрото го отказаха от намерението.

Още в следващия гейм Роджър пласира три безпощадни ретура и проби за 3:1, а нататък спокойно затвори сета с 6:3. Пробив за 2:1, а после още един за 5:2 направиха събитията във втората част бъзвъзвратно изгубени за японеца.

Нишикори, разбира се, има добри шансове за продължаване на полуфиналите, но срещу Федерер просто нямаше аргументи на корта.

Оттук насетне швейцарската легенда може да се смята за 99% сигурен за полуфиналите на заключителния турнир за годината.

Нищожен шанс да не се класира има при следното условие: Мъри да го победи в два сета и Нишикори да се наложи над Раонич също в два сета. При това положение канадецът отпада със сигурност, а другите ще смятат процентите си спечелени геймове.

Независимо от резултата, ако Федерер победи Мъри, а Нишикори се наложи над Раонич, тогава Федерер печели групата, а Нишикори се класира втори. Ако Мъри победи Федерер и Раонич надделее над Нишикори, Мъри печели групата, а Федерер се класира втори без да имат значение резултатите от мачовете.

Интересното е, че Раонич също има теоритични шансове за класиране. Това може да стане факт, ако победи Нишикори в два сета, а Федерер вземе чиста победа над Мъри. Тогава Маестрото печели потока, а другите трима ще са с баланс 1:2 и ще се гледат процентите им.

Останалите сценарии са следните:

- Ако Федерер победи Мъри в два сета и Раонич победи Нишикори в три сета, Федерер печели групата, а Нишикори се класира втори.

- Ако Федерер победи Мъри в три сета, а Раонич надделее над Нишикори в два, Федерер печели групата, а Мъри се класира втори.

- Ако Федерер победи Мъри в три сета, а Раонич се наложи над Нишикори също в три сета, тогава първи е Федерер, а втори Нишикори.

- Ако Мъри победи Федерер в два сета, а Нишикори се справи с Раонич в три, Мъри печели групата, а Федерер продължава като втори.

- Ако Мъри победи Федерер в три сета, а Нишикори победи Раонич в две части, Федерер печели групата, а Нишикори се класира втори.

- Ако Мъри победи Федерер в три сета, а Нишикори преодолее Раонич също в три сета, Федерер печели групата, а Нишикори се класира за полуфиналите като втори.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията