10-те факта за кръга в Бундеслигата

Перуанският ветеран Клаудио Писаро направи рекорд

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 08 Фер 2016
0
540
Getty Images

Официалният сайт на Бундеслигата спази традицията и отново извади десетте най-важни и интерсни факта за изминалия кръг. Ето кои са те.

Най-необичаният голям двубой

Вторият срещу третия – мачът на кръга. Преди една година едва ли някой би казал, че това ще е Херта – Борусия (Дортмунд). Тогава двата съперника бяха последен и предпоследен. Но демонстрира колко бързо се развива футболният свят. Херта прави страхотен сезон и има толкова точки, колкото имаше в целия предишен. А Борусия продължава да е преследвачът на Байерн.

Писаро е гладен за голове

Миналия кръг Клаудио Писаро вкара два гола. Сега изигра своя мач №400 в Бундеслигата. Вкара за Вердер при 1:5 от Борусия (Мьонхенгладбах) и се изравни с Улф Кирстен. Двамата са на пето място с по 182 попадения във вечната ранглиста на голмайсторите в Бундеслигата.

Ефектнният Инголщад

Този отбор поставя свои стандарти. Особено опасен е дебютантът, когато топката е спокойна. И срещу Аугсбург новият тим на Бундеслигата вкара от корнер и пряк свободен удар.

Нападението на Инголщад е като истински фойерверк. С 24 удали във вратата отборът постави нов рекорд в един мач.

Край на петъчното проклятие

С истинска гала Борусия (Мьонхенгладбах) спря петъчното проклятие. Тимът разгроми Вердер с 5:1, а в последните шест петъчни мачове не можеше да спечели и дори гол да вкара. Това бяха и първите три точки, които Борусия спечели през годината.

Рецептата срещу Байерн

Байер (Леверкузен) откри как се спира Байерн с 0:0. „Аспирините” се хвърилха с мощ и спряха подаванията на шампиона.

В мача имаше над 200 персонални единоборства, колкото в нито един друг мач през сезона. Така Байерн отправи само един точен удар – на защитника Холгер Бадщубер с глава в 83-ата минута.

Щутгарт по пътя на победата

Минаха почти четири години, от когато Щутгарт спечели четири мача поред. А освен това тимът вече шест кръга е непобеден. При 4:2 срещу Айнтрахт за първи път през сезона Щутгарт вкара повече от три гола.

Промяната на швабите дойде благодарение а треньора Юрген Крамни. Той води Щугарт в 7 мача, а вече има повече победи от предшественика си.

Магнитът Гюндоган

В халфовата линия на Борусия (Дортмунд) има истински магнит. Илкай Гюндоган отигра 138 пъти топката при 0:0 срещу Херта. В този показател бе поне два пъти по-добър от всеки берлинчанин – Дарида пипна кълбото 57 пъти. Борусия за първи път през сезона не вкара гол.

Рядкото 0:0

За първи път от април 1990 година мач между Байер и Байерн завърши без голове. Нямаше попадения, нямаше и удари. През първото полувреме никой не улучи вратата. Така тези 45 минути са най-скучни от 1992 година, когато започнаха да се изчисляват данните.

Рекордният нападател

Със своя гол той поведе отбора си към победа и се качи нагоре в престижна ранглиста. Клаас Ян Хунтелаар вкара за 74-и път с екипа на Шалке и стана вторият в историята на клуба след Клаус Фишер.

Зулу празнува юбилей

В мача на Дармщад като гост на Хофенхайм Айтак Зулу вкара петия си гол за сезона и все на чужд терен. Нито един друг защитник не е отбелязвал толкова попадения през сезона. Зулу за четвърти път се разписа с глава и за четвърти път за 1:0. Неговото попадение бе и под №500 в Бундеслигата за сезона.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията