Атомните нападения - от SAS до MSN

Тук е и Камата

Sportinglife
Sportinglife 16:30 ч., 24 Фер 2016
0
2734

В лагера на Арсенал прозираше някакъв необоснован оптимизъм преди първия сблъсък с Барселона на "Емиратс", но с два гола на Лионел Меси след почивката прогнозите на букмейкърите се оправдаха напълно.

След 32 мача без загуба във всички турнири и неспирни рецитали на Меси, Суарес и Неймар нямаше логика, по която каталунците да не вземат своето.

И като сме тръгнали с числата, само ще отбележим, че тримата споменати (само те) имат общо с 30 гола повече от целия отбор на Венгер през този сезон - 91 срещу 61.

Няма нещо, което остана недоизказано за светата троица на Барса, а в този материал ще ви припомним и други феноменални нападения.

1. Алън Шиърър и Крис Сътън (Блекбърн)
Прекараха само един сезон заедно в Роувърс, но двамата донесоха титлата на отбора. Дуетът бе познат като "SAS" и реализира 49 гола през 1994/95, което помогна на тима да изпревари Манчестър Юнайтед за титлата. След това Шиърър се присъедини към Нюкасъл.

2. Анди Коул и Дуайт Йорк (Манчестър Юнайтед)
Йорк дойде от Астън Вила през 1998 г. и двамата с Анди Коул оформиха убийствен тандем. Двамата нанизаха общо 53 попадения във всички турнири и "дяволите" загубиха само един мач - като гост на Уензди. И на следващата година бяха блестящи с 46 гола, но след това тандемът се развали.

3. Христо Стоичков и Ромарио (Барселона)
С носталгия си спомняме за тези двама гиганти. Върхът им бе през 1993/94, когато отбелязапха 56 гола помежду си и изведоха Барса до титлата пред Ла Коруня по голова разлика.

4. Андрий Шевченко и Сергей Ребров (Динамо Киев)
Двамата не успяха във Висшата лига, но далеч преди да поемат към големите пари в Европа бяха невероятни в Динамо Киев.

5. Емилио Бутрагеньо и Уго Санчес (Реал Мадрид)
Те бяха в основата на 5 последователни титли за Реал между 1986-1990. През сезон 1989/90 Санчес вкарва 38 гола в 35 мача.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията