Да се освободим от тази безсмислица, наречена "А" група!

Обжалването на Левски в Лозана има смисъл само за... битката с Берое

Sportinglife
Sportinglife 21:05 ч., 02 Март 2016
0
1047

Левски се препъна в Монтана.

Нищо изненадващо, ако погледнем резултатите на „сините” не само през този сезон. От 2009 година Левски не е печелил нито титла, нито някое отличие. Причини за чудене няма.

Лудогорец победи Локомотив (Пд) с 2:0. Още нещо съвсем нормално. В Разград правят селекция за групите на Шампионската лига. Миналата година се опариха по една много важна причина – липсата на конкуренция.

Факт е, че в ерата на Лудогорец почти само ЦСКА беше трън в петата за Кирил Домусчиев и проекта му.

Сега „червените” ги няма. Вярно е, че Левски има доста повече успехи в дербитата с Разград, но те са по-скоро плод на емоция в даден момент, а не на постоянство.

Както и очаквахме, първенството стана безмислено, докато още празнуваме Баба Марта. През зимната пауза от „Герена” ни занимаваха повече с делата си в Спортния арбитражен съд в Лозана, отколкото със собствените проблеми.

Съдиха един път БФС, още веднъж всички съперници. Главата да те заболи от дела. Сега, ако по някакво чудо КАС реши да върне точките на Левски от мачовете с Литекс, то те ще бъдат от полза единствено в битката с Берое за второто място.

В Левски е по-важен словесният дуел между спортния директор Георги Иванов и мениджъра Николай Жейнов за цената или липсата на цена на перлата Нар. А колко гола вкара тази звезда в три кръга? Отговорът е нула.

Сега вероятно темата ще бъде прехвърлена върху треньорския въпрос.

Че престоят на Стойчо Стоев на „Герена” е спорен, е ясно още от финала за купата срещу Черно море. От друга страна трудно ще се намери някой да смени спокойният специалист, който трупа слава в Лудогорец преди това.

Също толкова спокойно „синият” Стойчо каза, че няма намерение да подаде оставка. Ясно му е, че с този състав битката с Лудогорец е меко казано неравна. А заплатата върви.

Преди драмата на „Герена” в сградата на БФС се събраха три умни глави да нищят формата на Висшата лига.

Борислав Михайлов, Йордан Лечков и Красен Кралев не дадоха никаква информация. Бившият кмет на Сливен само начерта важни насоки, които всички знаем – добри условия за мачовете, добри терени, осветление...

Да се чуди и мае човек какво толкова го мислят. До края на първенството интрига няма.

Шампионът е ясен.

Не е ясно дали в безмислените мачове до май няма да се стигне до фиаско ала Милсами. Левски ще играе в евротурнирите! Най-накрая! Нали това е и целта, поставена от Гонзо. То оставаше и този сезон да ги пропуснат. Берое също ще е там. А Монтана на Кокала дори не е сигурен изпадащ, защото деветият играе бараж с втория от „Б” група.

Дано тази схема просто да отпадне веднъж завинаги.

Няма смисъл от клубове без условия, няма смисъл от мачове като сегашните.

Странно защо телевизията, която държи правата, е така пасивна по казуса Висша лига. Тя трябва да бъде направена на момента. За да има шанс от лятото да играят само стабилни и равностойни отбори. А от днешната пародия, наречена „А” група, да остане само разпределението на евроквотите. Там ще стискаме палци, без да се надяваме на чудеса.
Днес е национален празник. 3 март е денят на освобождението.

Прогледни, народе!

Прогледни, Боби! Българският футбол сам се постави под робството на посредствеността! Сам трябва да се освободи от него.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията