Дани Алвеш: Всички ме критикуват, но имам огромни топки

"Преди славата бях по-щастлив", признава футболистът.

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 15 Март 2016
0
4023
GETTY IMAGES

Дани Алвеш седи на стола, а в очите му се вижда познатият блясък. "Представете си, ако бях някой добър", шегува се той. Ако беше някой добър, сигурно щеше да е чужденецът с най-много мачове в Ла Лига и да има със сто асистенции повече от всеки друг без Лионел Меси през последното десетилетие в Испания.

Или пък можеше да бъде избран пет пъти в идеалния отбор на FIFPro и да спечели толкова трофеи, че да им изпусне бройката. Ако Дани Алвеш беше някой добър, щеше да има 5 титли на Испания, 4 Купи на краля, 3 Шампионски лиги, 3 световни титли и две Купи на УЕФА.

А, вярно.

Колко трофея е спечелил общо? Това е вторият въпрос към него, а първият, в случай, че се чудите, е кой е най-добрият десен бек в света и отговорът е Кафу. И изведнъж Алвеш прави дълга пауза и се замисля. "Двадесет и ... ъ-ъ, тридесет."

Тридесет трофея! Това е число, което търпи малко възражения, но с Дани винаги има за какво да се спори. Затова е време да преминем на защитната му функция на терена.

Отбраната? Алвеш? Ако има едно нещо, което всеки "знае" за него, това е, че той предпочита да атакува.

Има нещо около този Алвеш. Може би това е начинът, по който играе. Или начина, по който се облича: днес той е с широки бежови панталони, MC Hammer стил, обувки с метални шипове, черна тениска и риза завързана около кръста му - всички аксесоари разочароващо нормални.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията