Шампионът Рафаел Надал напусна Доха

Разочарованието дойде в първия официален мач за Матадора от октомври насам

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 07 Яну 2015
0
71
Getty Images

Рафаел Надал пристигна в Доха, за да защити титлата си, но напусна Катар още след I кръг и третото най-тежко поражение в кариерата си – 1:2 сета (6-1, 3-6, 4-6) от 127-ия в света Михаел Берер.

Разочарованието дойде в първия официален мач за Матадора от октомври насам.

През миналата седмица Надал се завърна на корта в демонстративния турнир Mubadala Tennis Championship в Абу Даби, където Анди Мъри буквално го помете с 2:0 сета (6-2, 6-0) на 2 януари, но испанецът все пак инжектира доза вдъхновение в играта си с успех над Стан Вавринка на следващия ден.

Рафа изглеждаше сякаш отново е способен да покаже цялата си мощ на корта в откриващия сет срещу Берер. Надал се движеше прекрасно, пласираше страховити удари и доминираше тотално над 34-годишния германец, който имаше едва две победи от 20 мача с Топ 10 тенисисти и беше спечели 4 гейма в двата си досешни двубоя със световния №3.

Но нататък започна кошмарът, завършил с третата най-тежка загуба за Матадора след тези от 690-ия в ранглистата Йоаким Йохансон през 2005-а и 135-ия в света Стив Дарси през 2013-а.

Надал видимо се потеше повече от обичайното, броят на непредизвиканите му грешки се увеличи рязко.

А 127-ият при мъжете Берер взе следващите два сета с общо 2 пробива от четири възможности!

Германецът стигна до 15-40 при 2-1 в негова полза във втори сет и макар да пропусна първия шанс, превърна следващия в аванс от 3-1, който задържа безпроблемно, след като съперникът му не се добра до нито един брейкпойнт.

В решителния сет Берер удари рано сервиса на Надал за аванс от 1-0 и този пробив се оказа достатъчен, за да детронира шампиона. Рафа пропиля два шанса да изравни за 2-2, а при 5-4 пропусна още три брейкпойнта преди Берер да превърне мегасензацията с отстраняването на Матадора във факт.

Световният №1 Новак Джокович далеч по-безпроблемно се класира напред при дебюта си в Доха с 2:0 сета (6-2, 6-1) над Душан Лайович за 59 минути.

Последната загуба на сърбина дойде през миналия октомври от Роджър Федерер на полуфинала на Шанхай Мастърс. Следващият съперник на Ноле е Сергей Стакховски.

Третият поставен в схемата Томаш Бердих мина с 2:0 сета (6-1, 6-4) през Денис Истомин без да му се налага да спасява нито една точка за пробив. Чехът ще се изправи срещу Блаж Кавчич във втори кръг.

Денят се оказа щастлив и за грузинския квалификант Николоз Басилашвили, който пречупи със 2:0 сета (7-5, 6-2) Михаил Южни за първата си победа на ATP ниво.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията