Златан Ибрахимович

Ибрахимович е отличен мениджър на собствените си крака

Златан пресира „Найк“, играе с „маскирани“ бутонки „Адидас“

Sportinglife
Sportinglife 12:50 ч., 27 Ное 2014
0
93
PSG

Ако сте чели автобиографията му, знаете отлично, че Ибра никога не прави никакви отстъпки на клубовете, в които играе и неизменно се пазари до последно (и в повечето случаи, напълно справедливо).

Но това не му пречи всеки път лукаво да заявява, че винаги е мечтал да носи съответната фланелка.

Ако не сте я чели, достатъчно е да прегледате хрониката на трансферите му (майсторски дирижирани от агента му Мино Райола), за да разберете, че Ибра е отличен мениджър на собствените си крака, изобразени върху огромен постер, разположен на входа на луксозната му вила в Малмьо

за която той действително мечтаел като дете, докато тичал пред нея по време на тренировки 

както пише във въпросната автобиография).

При това таранът си служи със своите крака не само, за да бележи голове, но и за да подписва тлъсти договори с производителите на спортна екипировка.

Ибра избра Меси за партньор в идеалната си единайсеторка

„Дейли Мейл“ публикува идеалната единайсеторка на Златан, в която влизат най-добрите според него играчи, с които някога е бил съотборник. Самият Ибра, естествено, също е част от символичния отбор. Прави впечатление, че преобладават футболисти на Ювентус на Фабио Капело от периода 2005-2006.

Именно по този повод можем да отбележим, че арсеналът на Ибра изглежда включва един удар, който е пълна загадка за повечето му колеги по занаят. Става дума за нещо подобно на „удара на Скорпиона“, с който се прослави в Ютюб.

За какво става дума?

За факта, че имайки предвид изтичането на настоящия си договор с „Найк“, хитрият Златан реши да излезе срещу Аякс в Шампионската лига с чифт бутонки на конкурента „Адидас“. Вярно, обувките му бяха „маскирани“, но точно толкова, колкото всички да разберат за какво става въпрос.

Посланието към „Найк“ е пределно ясно:

или преподписваме при моите условия, или отивам при конкуренцията

Ако някой си мисли, че фактът, че концернът от Орегон спонсорира ПСЖ (сумата на договора е за 30 млн. евро на сезон до 2022 г.), ще му напомним, че Ибра отиде да говори непосредствено с шейховете, когато разбра, че столовата (по-скоро луксозният ресторант), където се хранят играчите на клуба ще въведе ограничения за някои храни, неподходящи за един професионален футболист по мнението на шефовете.

Можем да си представим как, в случай че Златан и „Найк“ не се договорят и той наистина премине в лагера на „Адидас“, таранът с широка усмивка ще обяви на шумна пресконференция, че винаги си е мечтал да носи обувките на фирмата с трите ленти. А до него Мино Райола за пореден път ще сияе от задоволство.

Паоло Корио

Източник: Панорама

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията