Гоним върха – каза Уейн Руни, вкарал два гола при 3:1 над Нюкасъл

(Не)видима заплаха

Манчестър Юнайтед си повярва, Пелегрини предупреждава да се внимава с „дяволите”

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 27 Дек 2014
0
115
Getty Images

Боксинг дей изневери на стила си и не предложи нито една сериозна изненада на Острова.

Кой по-лесно, кой по-трудно – грандовете спечелиха мачовете си.

По-интересни са отзивите след края им, където се очерта (не)видимата заплаха с име Манчестър Юнайтед.

Резултати и класиране след 18-и кръг

Резултати

Арсенал 2 - 1 КПР
Бърнли 0 - 1 Ливърпул
Евертън 0 - 1 Сток Сити
Кристъл Палас 1 - 3 Саутхямптън
Лестър 1 - 2 Тотнъм
Манчестър Юн 3 - 1 Нюкасъл
Суонзи 1 - 0 Астън Вила
Съндърланд 1 - 3 Хъл Сити
Уест Бромич 1 - 3 Манчестър Сити
Челси 2 - 0 Уест Хям

Класиране

1. Челси 45
2. Манчестър Сити 42
3. Манчестър Юнайтед 35
4. Саутхямптън 32
5. Уест Хям 31
6. Арсенал 30
7. Тотнъм 30
8. Суонзи 28
9. Ливърпул 25
10. Нюкасъл 23
11. Сток Сити 22
12. Евертън 21
13. Астън Вила 20
14. Съндърланд 19
15. УБА 17
16. КПР 17
17. Хъл Сити 16
18. Кристъл Палас 15
19. Бърнли 15
20. Лестър 10

Точно преди преполовяването на сезона „червените дяволи” на Луис ван Гаал трупат с всеки двубой самочувствие, а съперниците – все повече казват: „Внимавайте с тях!”

„Гоним върха – каза Уейн Руни, вкарал два гола при 3:1 над Нюкасъл. – Загубихме доста точки в началото, но в следващите две седмици всичко може да се случи.”

Руни игра като халф при наличието на Радамел Фалкао и Робин ван Перси, а атаката на Юнайтед става все по-страшна предвид набиращия скорост Хуан Мата.

Испанецът даде два голови паса. Фалкао също участва в две от попаденията. А да не забравяме, че още отсъства заради контузия Анхел ди Мария.

„Първенството няма да е между нас и Челси, не забравяйте Манчестър Юнайтед – предупреди Мануел Пелегрини, треньорът на Манчестър Сити.

– Битката ще е много тежка до края и затова победата с 3:1 над Уест Бромич на тежкия заснежен терен е важна. Всеки отбор, който стигне 86 точки, може да претендира на е шампион. Три тима ще се борят за титлата.”

Стигаме и до лидера Челси.

С постоянност по Моуриньовски „сините” сразиха изненадата на сезона Уест Хем с 2:0. А британските телевизии изчислиха – испанският халф на Челси Сеск Фабрегас е подал повече пасове от целия тим на „чуковете” взет заедно.

Капитанът Джон Тери вкара във втори мач поред след 2:0 над Стоук в понеделник и даде аванс на своите в мача. После каза: „Другите да ни гонят, ние сме първи!” След него Диего Коща заби 13-ото си попадение от 15 мача във Висшата лига.

„Диего играеше друг футбол в Атлетико миналия сезон, но се адаптира изключително бързо – каза Жозе Моуриньо. – Още един мач и можем да завършим първи след преполовяването на мачовете. Играем силно и заслужено сме лидери. Засега сме минали само първата обиколка има още много.”

След Коледа се усмихнаха и два отборите, които изненадващо неубедително играят през сезона – Ливърпул и Арсенал. Макар трудно трите точки на Боксинг дей са сладки. Арсен Венгер, мениджърът на Арсенал, побесня заради глупавия червен картон на Оливие Жиру. В обикновена ситуация французинът „удари една глава” на Недум Онуоха от Куинс Парк Рейнджърс при победата с 2:1 на „Етихад”. „Заслужен червен картон – отсече Венгер. – Жиру не го ули, но го докосна. В такива случаи професионалистът трябва да се контролира. Той съзнава грешката си, но вече е факт. Дано не се повтаря. Вероятно Жиру реагира така, защото още мисли за контузията си и се уплаши да не получи нова травма.”

Звездата на вечерта се наричаше Алесис Санчес. Чилиецът участва във всичко интересно – първо изпусна дузпа, после вкара за 1:0 и накрая асистира за 2:0. Какво повече да искаш за Коледа!

Проблемът на Венгер е мощният щурм на КПР в края, който можеше да завърши с втора дузпа за съперника и кошмарно 2:2.

„Златното момче” на футбола за 2014 година Рахим Стърлинг даде радост на Ливърпул с гола си за 1:0 при гостуването на Бърнли. 20-годишният английски получи много похвали от мениджъра Брендън Роджърс.

„Като нападател Рахим ще получава много възможности – анализира треньорът. – Показа хландокръвие – излъга вратаря и вкара. Стърлинг иска да става все по-добър и ни донесе трите точки.”

Принудително в състава на Ливърпул се завърна белгийският вратар Симон Миноле. Доскорошният титуляр, загубил мястото си заради неубедителни игри, смени в 16-ата минута Брад Джоунс, който се контузи.

В „синия” Ливърпул бесняха срещу рефера Лий Мейсън. Треньорът на Евертън Роберто Мартинес обвини съдията, че се е оставил Боян Къркич от Стоук да го измами и да му даде дузпа.

С нея „грънчарите” спечелиха с 1:0 край река Мърсисайд. На Къркич не му попречи и мощен лазер, който блесна в очите му от трибуните при изпълнението на дузпата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията