Даже децата знаят: Златан е най-добрият!

10 запомнящи се фрази на нападателя на ПСЖ за самия себе си

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 25 Дек 2014
0
104
Getty Images

Обидата на спортистите от неполучаването на някоя награда съвсем не е български патент. Доказа го нападателят на Швеция и Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович.

Само преди дни той остана на второ място в класацията за най-добър спортист на Швеция за всички времена. Класацията е на шведското издание „Dagens Nyheter”, в нея участваха 150 изтъкнати спортисти. За №1 бе избран петкратният победител на Уимбълдън тенисистът Бьорн Борг. 

Разбира се този резултат не се хареса на Златан.

„Благодаря за поздравленията, но да завършиш втори е като да си последен. В този списък трябваше да съм на всички места от 1 до 5 включително”, отсече не без самочувствие Ибра.

Това обаче съвсем не е първият път, в който той демонстрира висока оценка за самия себе си. През септември 2014 г. той заяви: „На кого бе посветен плаката „Добре дошъл у дома, сине Божии – на Максуел или на Грегъри ван дер Вил?

На нито един от двамата разбира се, този плакат бе посветен на мен!”

През май Златан отговори на въпроса с въпрос: „Кого предпочитам да видя в ПСЖ – Кристиано Роналдо или Лионел Меси?!Защо му е на ПСЖ Роналдо или Меси, когато има Златан?!”

Интересен бе коментарът на шведската звезда и по отношение на липсващия му трофей от Шампионската лига. Той бе направен през май.

„Дали съм разстроен от това, че не съм спечелил Шампионската лига?!Кариерата ми е невероятно. Наслаждавам се на всичко, което съм постигнал. Освен това любимият ми играч беше Роналдо, бразилецът когото всички наричаха Феномена. Той също не е печелил Шампионската лига. Така че изобщо не се напрягам по този въпрос”.

Избраха го за футболист №1 на Швеция за 9-и път

Въпреки че остана на второ място в класацията за най-добър спортист на Швеция за всички времена, Златан няма поводи да бъде чак толкова недоволен.

Дни преди това той бе обявен за футболист №1 в страната за 2014 г. Ибрахимович прибира наградата за осми пореден път и общо девети в кариерата му. На церемонията по награждаването той дори получи подарък от водещата – тромба, която веднага изпробва.

„Може би има някои хора, на които вече им е писнало да ме гледат всяка година как идвам тук и получавам награди, но аз имам още за вземане, така че ще се видим и догодина”, категоричен бе нападателят на ПСЖ.

И още един любопитен цитат с дата май 2014. „Преди дни синът ми Максимилиан се върна у дома и ми каза: „Татко в училище казаха, че Меси е най-добрият футболист в света. Отговорих му: Добре, ти какво мислиш за това. Искате ли да знаете какво ми отговори сина ми?! Мисля, че най-добрият футболист в света е мой баща”.

Месец по-рано преди сблъсъка между ПСЖ и Челси на Жозе Моуриньо, Златан отново изненада всички със заключението си. „Защо трябва да се боим от отбора на Специалния, когато в нашия тим е Единственият?!”.

В началото на тази година Ибрахимович коментира възможността да заиграе във Висшата лига на Англия. „Първенството в Англия е много силно, в него играят три-четири отбора, които са едни от най-добрите в Европа. Но ако аз отида да играя там, всяка защита ще бъде разгромена”. 

„Отбелязал съм много голове, които ще е трудно да бъдат повторени. Някои от тях не могат да бъдат повторени дори в компютърна игра, въпреки че днес тези игри са доста реалистични”, коментира нападателят през ноември 2013 г. 

„Без мен на световното първенство просто няма да има какво да се види, така че няма причина да го очакване с нетърпение”, заяви шведът в края на миналата година.

„За да докажа на себе си, че съм най-добрият не се нуждая от награди и дори от Златната топка”, скромничи Ибра.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията