Григор: Никога не прекланям глава и днес отново го показах

В следващия кръг поставеният под номер 11 Димитров ще играе с Томи Робредо

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 16 Март 2015
0
559
Getty Images

Григор Димитров победи Ник Кирьос с 7-6 (2), 3-6, 7-6 (4) в мач от втория кръг на турнира "BNP Paribas Open" в Индиън Уелс.

„Никога не прекланям глава и днес отново го показах”, отсече Димитров след двубоя на централния корт, който продължи 130 минути.

В следващия кръг поставеният под номер 11 Димитров ще играе с Томи Робредо.

Това ще бъде трети двубой помежду им, след като досега са си разменили по една победа.

Испанецът спечели първия им сблъсък със 7:5, 6:1 на клея в Барселона през 2013-а, а през миналия сезон българинът взе реванш след 7:5, 5:7, 6:4 на Мастърса в Торонто.

До този момент Григор Димитров няма два поредни успеха в основната схема на турнира в Индиън Уелс.

Победата осигури на българския тенисист 31 670 долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста.

Днес българинът наниза 47 уинъра и поне в пърия сет сервираше изключително стабилно. Средната продължителност на геймовете на Димитров и Кирьос гравитираше около двете минути, като Григор наистина успя да „запали двигателя”, както обеща преди няколко дни треньорът му Роджър Рашийд.

Тоталната доминация на сервиращите логично доведе до тайбрек, в който нашето момче рано взе психологическото предимство с минипробив за 2-1 точки и затвори откриващия сет със 7-2 точки.

Началото на едно съперничество

„Радвам се, че днес взех победата, но съм сигурен, че това е първата от много битки с Ник", предрече Григор Димитров след срещата.

"Беше трудно, защото той сервираше за мача. Условията бяха тежки. Просто трябваше да се задържа в двубоя. Дори след като взех първия сет знаех, че ще даде всичко от себе си, за да спечели. Но в края показах хладнокръвие и се възползвах по-добре от грешките в сравнение с него", каза Григор Димитров след мача с Ник Кирьос.

"Изобщо не видях, че е паднал. Бях концентриран върху самото разиграване. Неговият удар попадна на линията и това ме изненада. Но такива неща се случват. Нивото ми беше добро и бях готов да отговоря на ретур. В крайна сметка всичко се разви добре за мен", каза българинът за точката в третия сет, когато бе пробит за 4-5, но върна моментално брейка.

"Победата е важна, но продължавам напред в търсене на още успехи. Трябва да работя още по-усърдно, но и трябва да съм търпелив. В такава възраст съм, че моментът е много важен. Трябва да мисля за челната десетка и за бъдещи големи победи на големите турнири", завърши Григор.

Димитров изигра първия си слаб сервис гейм в мача при 3-4 във втория сет, когато подари брейкпойнт на съперника с двойна грешка и сам се довърши с пропуск от форхенд. За Кирьос остана само рутинната задача да изравни сетовете на свой сервис, с което той се справи доста бързо и уверено.

Тийнейджърът натисна вдъхновено в третия сет, но Григор удържаше до 4:4, когато дойде най-драматичният момент в двубоя. Австралиецът върна топката в полето на Димитров, след което се подхлъзна и десният му глезен се подгъна, но Димитров направи странна грешка и не успя да прати топката в опразнения корт, което значеше пробив за 5:4 на сметката на куцащия Кирьос.

Физиотерапевт се затича към стола му, но Ник го отпрати и пожела да доиграе срещата без прекъсване. Григор обаче се представи изключително стабилно на ретур в следващите минути и възкръсна с моментален рибрейк, а след още няколко минути дуелът влезе в нов тайбрек.

Още един впечатляващ ретур изстреля Димитров напред с минипробив за 4-3 точки, който 23-годишният българин превърна в три мачпойнта при 6-3 и Кирьос преклони глава при втория. Диагнозата след мача показа, че глезенът на австралиеца е навехнат.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията