Анди Мъри: Купих си Ferrari... и го продадох след няколко месеца

За Мъри и парите...

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 06 Юни 2016
0
2034
Getty Images

29-годишният Анди Мъри е известен с гневните си изблици на корта, но е изключително премерен като поведение, когато става дума за финанси. Шотландският тенисист, който загуби от Новак Джокович във финала на French Open, в момента е на второ място в световната ранглиста и е двукратен победител в турнирите от "Големия шлем".

Мъри има златен олимпийски медал от Игрите в Лондон, а през миналата година спечели и купата "Дейвис". През 2013 година Анди Мъри получи и рицарско звание. 

В началото на годината Анди и 28-годишната му съпруга Ким станаха родители на първото си дете - дъщеря на име София.

Коя беше първата ви работа и колко получавахте като заплащане?

Винаги съм имал късмета само да играя тенис, така че реално никога не съм имал работа. Предполагам, че най-близкото до работа са били домашните задължения вкъщи, за да си изкарам джобни пари.

С брат ми миехме, чистехме из къщи, разхождахме кучето на дядо и баба, правехме много неща. Не сме получавали много пари, но винаги беше достатъчно, за да се разходиш до местните магазини и да си вземеш някакви сладки лакомства.

Притежавате ли собствена къща?

Да, макар че пътувам непрекъснато и не прекарвам толкова време там, колкото ми се иска. Но притежаването на имот е нещо чудесно, тъй като това е моята "база" и център на семейния ми живот. В момента, в който премина през вратата и видя семейството ми и кучетата, чувствам, че релаксирам. Притежавам и къща в Маями, където пребивавам за зимни тренировки и други събития в САЩ.

Инвестирате ли в ценни книжа и акции?

За първи път имах пари за инвестиции точно по времето на кризата през 2008 и оттогава акциите са крайно нестабилни. Имам акции в пенсионен фонд, но като цяло по-скоро инвестирам в конкретни проекти, които включват имоти и частни компании, които са много добре проучени от моите съветници.

Източник: Telegraph.co.uk

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията