Най-сетне светлина за Евертън

Роналд Куман отговаря напълно на профила, от който има нужда клубът

Динко Гоцев
Динко Гоцев 11:00 ч., 08 Юни 2016
0
2000
GETTY IMAGES

Град Ливърпул е дал на света "Бийтълс", както и много футболни спомени.

Не говорим този път за Ливърпул, а за Евертън - един от най-харизматичните и романтични футболни клубове, останали да бродят из иначе студения и предвидим свят на модерния футбол.

Този клуб, останал в тясното пространство край църквата Ст. Люк до старото училище, край старите къщурки на своя стар стадион "Гудисън Парк", напоследък е угрижен и умислен за настоящето и бъдещето.

Е, но поне от вчера може да гледа малко по-оптимистично на новия сезон.

Защото направи точния избор - взе Роналд Куман за мениджър, след като договори компенсация със Саутхемптън за около 5 милиона лири.

Холандецът ще стане едва третият мениджър на Евертън за новия век (нищо общо с модерния футбол и особено Висшата лига, нали?).

Куман е идеален като профил.

Той има характер на победител, спечели Купата на шампионите два пъти като футболист с ПСВ и Барселона.

Като треньор е шампион с Аякс и ПСВ, а двата му сезона в Саутхемптън доказаха - говорим за сериозна фигура с авторитет и разбирания за играта.

Той е един от онези, за които наскоро Чики Бегиристайн каза при гостуването си в София: "Кройф има няколко синове и те днес са треньори, и то добри".

Куман изведе Саутхемптън до шесто и седмо място, като и в двата случая работеше върху тънък бюджет, с лишаване от най-силните играчи всяко лято.

Но тимът му не измени на принципите, игра здраво и едновременно с това - резултатен, атакуващ футбол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията