Новак Джокович отпадна в Доха

Новак Джокович отпадна в Доха

35-годишният Карлович отстреля Джокера

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 09 Яну 2015
0
55
Getty Images

Иво Карлович изигра перфектният мач и не даде нито един брейкпойнт на Новак Джокович, потанцува върху нервите му и накрая го изхвърли от турнира в Доха след зрелищен обрат в четвъртфинала – 6-7(2), 7-6(6), 6-4. Световният №1 губи за трети път в четири двубоя с хърватина, като последният им сблъсък беше преди 7 години.

Джокович спаси брейкпойнт още в първия гейма на мача, но това беше единствената подобна възможност в следващите два сета. Сервиращите просто показаха убийствена стабилност, като средната продължителност на разигранията в подаванията на Ноле беше 4 удара, а в тези на Карлович – 3.

В първия сет Доктор Иво даде едва четири точки на съперника на свой начален удар, но в тайбрека се срина тотално и световният №1 направи 4 минибрейка и се приближи на крачка от полуфинала след 7-2 точки.

В два поредни сервис гейма на съперника втория сет, Ноле се добра съответно до 15-30 и 0-30, но не и до поне една точица за пробив и това взриви нервите на сърбина. Джокович беснеше с викове по корта и дори потроши една от ракетите си.

Мачът обаче не се отклони от коловоза, в който се движеше и стигна до нов тайбрек. Този път обаче Карлович не беше в настроение за подаръци и стигна до два сетпойнта. Новак отрази първия с атака по колебливия втори сервис на съперника, при втория обаче, минаващият му удар излетя на метър в аут и хърватинът триумфира с 8-6 точки.

А в решителния сет Джокович започна да се пропуква. С двойна грешка сърбинът подари втория брейкпойнт в мача на 211-сантиметровия гигант, но го неутрализира с решителна игра сервис-мрежа.

В следващото му подаване обаче, световният №1 беше изправен пред още две точки за пробив. Спаси първата с нова атака на мрежата и опита същата тактика при втория, но този път Карлович пласира магически минамащ удар за мечтания пробив!

Новак удържа подаването си за 4-5 и прехвърли напрежението върху съперника, който със своите 35 години е най-възрастният участник в Доха. Но Карлович не беше дал нито един брейкпойнт на сърбина през целия двубой и затвори подаването си на нула, след което се усмихна с облекчение на една от най-паметните победи в кариерата си.

„Когато пристигнах в Доха не очаквах нещата да се развият толкова добре – призна хърватинът. – Мисля, че вятърът попречи на Новак да покаже пълния си потенциал.”

Доктор Иво чака Давид Ферер на полуфиналите. Испанецът имаше нужда само от 70 минути, за да сломи съпротивата на Дъстин Браун с 6-2 6-2. В останалите два четвъртфинала ще се сблъскат Томаш Бердих - Ришар Гаске и Андреас Сепи – Иван Додиг.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията