ЦСКА пое смело към... разделението

Цветомир Найденов внесе оздравителен план в срок, дълговете към НАП ще се изплатят в пълен размер

Sportinglife
Sportinglife 17:35 ч., 27 Юни 2016
0
1418
Lap.bg

ЦСКА върви към раздвояването си, което всъщност официално ще значи - смъртта на клуба като общност и организираност около някаква "червена" кауза.

На датата на крайния срок - 27 юни, оздравителен план внесе и Цветомир Найденов, генерален мениджър на Efbet, който представлява Васил Божков и неговата идея за бъдещето на ЦСКА.

„Нашият план съдържа напълно удовлетворяване на дължимите данъци към държавата - заяви Найденов. - Всичко се плаща на 100 процента към НАП плюс лихвите. Срокът за изплащане към НАП е 30 години, което означава, че горе долу вноските ще бъдат около 900 000 лева на година.

Трябва да се приеме този план. Какви играчи, как ще мислим след това.

Има проект за стадион, който ще бъде с капацитет от 35 000 седящи места.

Задълженията към НАП са около 14 милиона лева, които се плащат всичките плюс лихвите.

Другите кредитори ще бъдат удовлетворени на 35 процента.".

Този план идва дни, след като представители на Гриша Ганчев внесоха техен такъв за оздравяването на ПФК ЦСКА АД.

Единият от двата трябва да бъде приет от кредиторите, а в това време Ганчев е на път да влезе в А група с преименувания на ЦСКА - София тим на Литекс.

В новото дружество акционер е и най-голямата легенда на армейците Христо Стоичков.

Така разделението е официално и пълно - големи фракции застанаха зад оздравяването на старото дружество, потънало в дългове.

Много фенове са зад проекта на Ганчев, спечелени в немалка степен и от личността на Стоичков.

Ако бъде приет оздравителния план на Найденов и Божков, ЦСКА ще получи лиценз за Б или В група - зависи какъв бюджет ще успее да гарантира в кратките срокове до 1-2 юли, и ще се състезава в родния футбол.

Новият - също.

С два ЦСКА, ясно е, че усещането за общност и обединеност, което цесекарите придобиха през последната година, отива по дяволите.

Но явно това не притесни нито един от двамата едри бизнесмени, които от 12 месеца се бият за влияние над най-успешния български клуб.

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията