ЦСКА - от Крум Милев до Дора Милева

Лъжите около клуба са много, разделението - пълно, а синдикът обединява целия абсурд

Динко Гоцев
Динко Гоцев 19:55 ч., 04 Юли 2016
0
4318
Lap.bg

Крум Милев е изключителна личност в българския футбол.

Треньор с 9 поредни шампионски титли с ЦСКА през 50-те и 60-те, водил националния отбор и печелил бронз на олимпиада с него... Легенда.

Дора Милева не е треньор на футболен отбор, но може би това е неосъществената и мечта. Дамата е синдик в потъналото в дългове и обявено в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД - пристан на футболния отбор, който носи същите цветове и символи, както онзи на Крум Милев.

Дотам я докара този славен клуб - от Крум Милев и непобедимия му отбор, до Дора Милева и целия цирк и бутафория около клуба с 2 отбора и разделени фенове.

Милева обяви в понеделник, че "в отбора ще играят юноши, но се чакат и още нови играчи". Ходи и урежда къде да са тренировките, зове феновете, отваря и затваря стадиони, коментира лицензи на БФС.

Преди години покойният Румен Янков - един от големите интуитивни мъдреци около футбола ни, казваше: "В тая държава всеки прави това, което не може".

Синдикът Милева прави селекция и урежда лиценз - процедура, която би следвало да е за футболни хора. Но тя си е точно на мястото, жената.

Просто в цирка "ЦСКА" е най-култовата личност, най-абсурдната и едновременно с това - най-символната.

ЦСКА в понеделник ритуално се разцепи, което прогнозирахме отдавна. И още тогава го нарекохме "смъртта на клуба".

Но как зрелищно се стигна до нея, а!?

Николай Паслар - борец, (и това е най-близкия му допир със спортните състезания) е изпълнителен директор. Проформа, разбира се, поставен там от Гриша Ганчев. Паслар едва ли знае дори колко титли има ЦСКА в историята си, камо ли да е наясно със ситуацията в клуба.

Друг е въпросът, че вече и ние се объркахме точно колко титли има...

Милева - ясно, тя разбира вече и от леви бранители, и от тактически схеми вероятно. "Ще се боря докрай", каза в понеделник.
За какво? За нея ЦСКА не бива да е кауза, тя е назначена на заплата там, за да контролира процеса на ликвидация или оздравяване.
Освен ако не е станало кауза заради лични интереси.

Феновете крещят едни срещу други, налитат на бой. Преди месец и малко заедно напълниха "Васил Левски" за финала за купата, а от години седят рамо до рамо на гостувания и домакинства.

В продължение на темата за абсурдите Гриша Ганчев даде две интервюта в двете най-големи телевизии от по един час в един и същи ден - повече, отколкото е говорил в последната календарна година. В които ни каза вократце, че е направил това, което беше решил отдавна, не смята да си говори повече с Боби Михайлов и в пряк текст - че премиерът помогнал новото дружество да стане ЦСКА.
Страшно здравословно и праведно.

Конкурентът Божков не говори, той пише декларации на бланки на Нове Холдинг.  И праща хора да внасят оздравителни планове, а те говорят пак от негово име. Божков поне веднъж да беше застанал да каже 3-4 изречения по темата. Няма време, вероятно.

Пълна пародия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията