Стартът в Серия А: Капан за Юве

Букмейкърите обаче нямат съмнения в шестата поредна титла на "Старата госпожа"

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 23 Юли 2016
0
980
GETTY IMAGES

Ювентус точи зъби за шеста поредна титла на Италия, което никой клуб не е правил в 86-годишната история на Серия А. С пет поредни титли са пак "госпожата", както и Торино.

Интер също се пъчи с 5 успеха под ред за "скудетото", но две бяха присъдени административно заради Калчополи и скандалите с уредени мачове.

Юве обаче ще изживее труден старт, а ако формата на тима е като в първите месеци на миналия сезон, това този път може да струва скъпо. Преди година след 10 кръга шампионът имаше 4 поражения и три ремита, като беше 16-и.

След това навъртя 26 мача, в които допусна само едно равенство и спечели 76 точки, за да вземе безметежно петата поредна титла.

Стартът сега - на 20 август, е домакинство срещу Фиорентина, един от най-непримиримите съперници на Юве. Следва гостуване на Лацио в Рим седмица по-късно, а после идва наглед по-леко препятствие у дома срещу Сасуоло. В четвърти рунд предстои визита на Интер, а в 9-ия кръг и на Милан.

Големият мач на претенденти №1 и №2 за титлата - Ювентус срещу Рома, е два кръга преди края на първия и втория полусезони. Торино приема двубоя наесен, а напролет битката е в Рим.

В 15-ия кръг е сблъсъкът Рома - Лацио, традиционно най-емоционален в цялата програма.

А най-тежката програма от всички отбори, особено с оглед на собствената му класа, има Киево. До 8-ия кръг тимът приема Интер, Лацио и Милан, а гостува на Фиорентина и Наполи.

В анкета на "Гадзета дело спорт", читателите на спортната библия на Италия нямат съмнение за новия шампион - 61 процента сочат Юве. Само 20 процента дават шансове на Милан, Интер е с 9,7, а Рома и Наполи - с по около 4,5.

Букмейкърите са категорични - Юве е абсолютен фаворит.

Коефициентът за първо място на доминанта е 1:1,57, докато Рома е на втора позиция с 1:6. Следват Наполи с 1:8 и двата гранда от Милано с еднаква ставка - 1:15.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията