Манчестър Сити излъгал за договора на Лампард в Щатите

През юли Лампард бе представен в Ню Йорк, който се включва в Мейджър лигата от тази година.

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 10 Яну 2015
0
57
Getty Images

Скандал е на път да прати Манчестър Сити на дело с ФИФА, след като се оказа, че клубът е излъгал за договор на Франк Лампард с американския клуб Ню Йорк. Халфът остава до лятото в Манчестър, въпреки че се очакваше през март да замине за Щатите. Двата отбора са на един собственик и реално се оказва, че ходът е бил само, за да бъде привлечен Лампард след раздялата му с Челси. Тогава англичанинът заяви, че няма да играе повече в родината си, за да не се изправя именно срещу отбора на сърцето му.

През юли Лампард бе представен в Ню Йорк, който се включва в Мейджър лигата от тази година. И бе отдаден под наем на Сити до март, поне така бе обявено през миналото лято.

Сега Сити пусна  конфузно съобщение, че всъщност Лампард дори не е имал договор с тима от Щатите. „Съобщението на сайта на Ню Йорк, в което се казваше през юли, че Лампард подписва за 2 години с тях, беше грешка – пише в изявлението на Сити. – Последвалото съобщение на уебсайта на Манчестър Сити, че клубът взима от там играча под наем бе също грешка”.

Това „уточнение” идва 7 месеца по-късно и очевидно прикрива факта, че „Сити” просто е излъгал и Лампард, и ФИФА, че играчът отива в Щатите и се връща временно в Англия под наем.

„Не съм подписвал споразумение със Сити, а с Ню Йорк, обяви разочарованият Лампард.

По ирония на съдбата ходът на Сити не само върна Лампард в Англия, но и той вкара няколко важни гола, включително срещу Челси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията