Специални войни

Моуриньо започна с окопната си тактика още преди първия си официален мач с Юнайтед

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 06 Авг 2016
0
1456
GETTY IMAGES

Войните на Моуриньо започнаха.

Това заглавие може спокойно да украси който и да е английски вестник днес, след седмица, месец или в който и да се сетите понеделник до края на сезона.

Жозе си е Жозе и все познатия ни курс на окопна война "всички са срещу мен", упражняван и усвоен до съвършенство от времето в Интер, Реал и най-вече Челси.

Обвиненията се сипят срещу съдии, ФА, съперникови мениджъри, играчи и всеки, който се осмели да подложи на съмнение методите на Специалния.

През седмицата Юрген Клоп, уж добър на Моу, но вече враг №1 - все пак води Ливърпул, бе питан от репортер: "Какво мислите за това, че един играч може да струва 100 милиона евро?". "Това е лудост - отвърна германецът. - И да ги имаме като възможност за харчене, никога не бих ги дал за един играч, защото никой не струва толкова."

Ден по-късно журналист пита Арсен Венгер дали Пол Погба струва 120 милиона евро, колкото Юнайтед се готви да даде за него. "Никой не струва толкова, това е лудост", отвърна с усмивка мениджърът на Арсенал.

В четвъртък синдикатът на професионалните футболисти нападна Моуриньо за начина, по който се е отнесъл с Бастиан Швайнщайгер.

Германският национал разкри, че три пъти говорил по телефона с Жозе след назначаването му, докато бил на европейското и във ваканция. Не му било споменато, че не е в плановете за първия тим.

Швайни завари опразнено шкафчето си в съблекалнята, а нещата му бяха преместени при дубъла. Казано без думи: "Не ми трябваш, приятел."

В Германия шефът на синдиката на профи играчите каза: "Ако това се случи тук, Моуриньо ще иде в затвора".

И в петък, на пресконференцията преди неделния мач с Лестър за суперкупата, Жозе отвърна на огъня във всички посоки.

"Вече чух двама от моите колеги да говорят за нас - каза Специалния. - Това не е етично. Аз не говоря за другите, а само за нас."

Разбира се, това е пълна глупост - точно Жозе преди всяка среща с Арсенал се заяжда с Венгер, като веднъж го нарече Специалист по провалите, а следващия път каза, че "ако аз не печеля титлата 12 години, ще ме уволнят". Не говори за другите... Та това именно Моу го е измислил в английския футбол.

След това бе ред на синдиката.

"Това се случва във всеки клуб по света - отвърна на критиките Жозе. - Аз взимам решенията. Не ме интересува какво говорят тези хора, но не ми харесва да говорят за мен и клуба."

Започва се. Всяка седмица, около всеки мач, при всеки съперник, ще се наслушаме на Моуриньо-вата реч и ще се нагледаме на психологическите капани, които опитва да залага.

И ако - а никой не може да гарантира обратното - Юнайтед не тръгне добре в първенството, повярвайте - войните на Жозе ще стават все по-ожесточени.

И никой не е застрахован от това да попадне под огъня им.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията