Светът потресен от смъртта на Жуниор Маланда

Белгийският младежки национал от Волфсбург загина в катастрофа

Sportinglife
Sportinglife 11:35 ч., 11 Яну 2015
0
89
Getty Images

Целият отбор на Волфсбург чакаше на летището за турне в ЮАР. Не дочака самолета, а ужасяваща новина.

Никога повече нямаше да види своя Жуниор Маланда. Младежкият национал на Белгия тръгна към аерогарата, но не стигна.

Загина в катастрофа на магистралата.

В 15,20 ч в събота автомобил Фолксваген Туарег, в който се возеше Маланда кататстрофира тежко. Футболистът бе на задната седалка. При удара изхвърча от задното стъкло и загина на място.

Според полицаите колата се е движила с привишена скорост. Все още не е ясна причината за катастрофата.

Чак в 19 часа спортният директор на Волфсбург Клаус Алофс получи потвърждение на трагичната вест от полицията.

„Казах пред отбора и всички се разплакаха – обясни шефът. – Единодушно взехме решение, че няма да се качим в самолета. Ще видим как ще продължи подготовката.”

В социалните мрежи започна водопад от съболезнования към близките на Маланда.

Белгийската звезда на Волфсбург Кевин де Бруин пусна снимка с покойния си сънародник и написа:

”Загубих един страхотен приятел. Почивай в мир! Винаги ще бъдеш с нас!”

Националният треньор на Белгия Марк Вилмотс добави:

„Това момче беше един от най-големите таланти на нашата страна. Изключително силна личност и затова беше заслужил да е капитан на младежкия тим на Белгия. Всички сме шокирани.”

„Животът доказва, че не сме готови за някои неща – рече бразилският халф на Волфсбург Луис Густаво. – Загубихме приятел, талант, великолепен футболист. За мен беше чест да играя редом с Маланда.”

Репортерът от вестник „Билд” Даниел Петерс, който отгаваря за Волфсбург, разказва:

„Маланда носеше щастие. Не само защото на 19 години можеше всичко с топката. Жуниор беше невероятен и извън терена. Когато отборът правеше обиколка, той винаги добавяше една от себе си. Не правеше като останалите след края на тренировка – първо отиваше да поздрави нас, журналистите. Всеки по отделно. Малцина футболни звезди правят така. Жуниор беше брутално радушен. А беше толкова млад. Когато преди година дойде от Зулте-Варегем, даде първото си интервю на английски. Трудно му беше, но искаше да говори. Толкова беше добър, че стана титуляр във Волфсбург. Като например в полуфинала за купата срещу Борусия (Дортмунд) миналия сезон, когато контузи тежко коляното си. Можеше да отиде и на световното първенство, ако не бе травмата. Когато направи два пропуска от пет метра срещу Байерн и Айнтрахт, сам се иронизираше. Обичаше да се смее. Той просто беше добро момче. Казваше, че е силен като баща си. Сега баща му трябва да е по-силен от всякога.”

„Научихме за тратегията в хотела – каза Юрген Клоп, треньорът на Борусия. – Невероятно тежко е, брутално е. Маланда беше играч с огромно бъдеще и фантастични качества.”

Звездата на Челси Еден Азар написа в туитър: „Почивай в мир, малки братко!”

А капитанът на Шалке Бенедикт Хьоведес продължи: „В нашите сърца ти винаги ще играеш!”

Голмайсторът от финала на световното първенство Марио Гьотце: пък написа: „Толкова е тъжно! Почивай в мир, Жуниор!”

Хърватският национал Иван Перишич добави на три езика: „Загубих съотборник, моя малък брат, момчето, което винаги се смееше.”

Всички клубове в Бундеслигата изпратиха съболезнователни телеграми до Волфсбург. Но фактът е непроменим – Жуниор Маланда повече няма да играе, няма да се смее...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията