Вавринка триумфира в Ченай без загубен сет

Стан тръгва към Australian Open без да е загубил сет в официален мач през сезона

Sportinglife
Sportinglife 13:50 ч., 11 Яну 2015
0
78
Getty Images

Стан Вавринка се превърна в рекордьор по титли от турнира в Ченай, след като триумфира за трети път с 2:0 сета (6-3, 6-4) над квалификанта Аляж Бедене.

По два трофея от надпреварата в индийския град имат Карлос Моя и Марин Чилич, които също като швейцареца са шампиони от Големи шлем.

Всъщност Вавринка и Бедене се изправят един срещу друг в Ченай за трета поредна година, а предишните им два двубоя бяха на четвъртфиналите.

Първо словенецът триумфира с 6-2, 7-6(6), а през миналия сезон Стан го отнесе с 6-2, 6-1.

Този път Бедене извървя доста по-дълъг път чак до финала, след като шокира последователно трима испанци – Фесилиано Лопес, Гийермо Гарсия Лопес и Роберто Баутиста-Агут.

Двата сета в мача за трофея се развиха по абсолютно идентичен сценарий и Вавринка грабна победата с по 1 пробив във всеки от тях. Съперникът му не се добра до брейкпойнт в целия мач, а швейцарецът се възползва от две от четирите си възможности.

При 3-2 в откриващия сет Вавринка стигна до 0-40 в сервиса на Бедене и материализира втория шанс. Развръзката в мача дойде при 3-3 във втория сет, когато Стан отново удари подаването на словенеца и след час и 11 минути на корта приключи битката с 6-3, 6-4.

Вавринка тръгва към Australian Open (19 януари – 1 февруари) без да е загубил сет в официален мач през сезона, но реално той беше единственият член на Топ 10 в Ченай, а Бедене се справи с двамата представители на Топ 20 в турнира (Фелисиано Лопес и Роберто Баутиста-Агут).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията