Лудогорец си взе точка от Швейцария на старта

Българският шампион можеше и да спечели в нервен мач без много положения

Sportinglife
Sportinglife 23:50 ч., 13 Сеп 2016
0
1235
Стоян Георгиев

Лудогорец взе точка в Базел - 1:1 на старта на Шампионската лига. Българският шампион изпусна дори да спечели, като домакините изравниха 10 минути преди края.

Но резултатът е ценен, като именно срещу швейцарците вероятно ще се води битката за трето място в групата, в която тази вечер ПСЖ и Арсенал също завършиха 1:1.

Мачът в Базел бе странен, някак нервен и без много класни изпълнения, като залогът може би даде воля на припряност и грешки.

Домакините изпуснаха още в първите минути, като исландецът Биркир Бярнасон можеше да вкара, но не сполучи да прехвърли Владо Стоянов.

Полувремето бе на път да завърши 0:0 без особени емоции пред вратите след това, но Джонатан Кафу - европейският жокер на Лудогорец за сезона, взе нещата в свои ръце (крака).

Бразилецът тръгна един на един с Марек Сухи, завъртя го и прати елегантен удар в обратния ъгъл на вратата по земята - 0:1 в добавеното време на първата част.

Кафу вкара и в двата мача срещу Цървена звезда, като попаденията му бяха подобни - солови акции, сякаш от нищото.

Попадението му бе първо за Разград на този стадион при третото гостуване на тима на "Санкт Якобс Парк" (0:4 и 0:2 в предишните две визити). И бе второ за български отбор навън в груповата фаза на Шампионската лига след точния удар на Дани Абало на "Анфийлд" за 1:2 през 2014-а.

Второто полувреме трябваше да предостави суров отговор на Базел, сочен за фаворит преди мача. Но минутите си минаваха, положенията пред вратата на Лудогорец бяха изключителна рядкост, за да не кажем, че на практика липсваха.

Българският първенец обаче вероятно сбърка само в едно при иначе чудесния си тактически план - прибра се твърде рано и спря да търси типичните си контраатаки още от първата минута на второто полувреме.

В 80-ата минута Базел, без да има реална опасност, изравни. Центриране към задна греда предизвика грешка на Стоянов, който не успя нито да хване, нито да избие достатъчно солидно топката. Тя попадна на крака на Ренато Щефен, който изравни.

До края обаче драма пред вратите и положения за победен гол нямаше.

Лудогорец тръгва с точка в група А, а след две седмици чака Пари Сен Жермен в София за втория си мач.

Останалите резултати в Шампионската лига:

Група В

Бенфика - Бешикташ 1:1 (Черви; Талиска)

Динамо Киев - Наполи 1:2 (Гармаш; Милик 2)

Група С

Барселона - Селтик 7:0 (Меси 3, Суарес 2, Неймар, Иниеста)

Манчестър Сити - Борусия Мьонхенгладбах отложен за наводнен терен

Група D

Байерн - Ростов 5:0 (Кимих 2, Мюлер, Левандовски, Бернат)

ПСВ Айндховен - Атлетико 0:1 (Саул)

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията