Петорката на Ястреба

30 години от първата титла на великия "свой" отбор на Реал от 80-те

Sportinglife
Sportinglife 23:50 ч., 21 Сеп 2016
0
10636

Рафа Гордиьо - който управляваше левия фланг с присъствието си и характера си, днес е PR директор на Бетис, след като за кратко бе и президент на клуба от Севиля.

Камачо, този борбен дребосък на левия фланг на отбраната, опита в треньорския занаят в Реал, испанския национален тим, Бенфика... Днес е тв коментатор.

Шустер стана шампион и като треньор с Реал, води успешно Бешикташ, Малага, Хетафе... Сега е без отбор, но още е в бизнеса.

Белият рицар - Бутрагеньо, днес е директор в Реал, нещо като посланик на клуба, но и със задължения около гостуванията на отбора и в отношенията с УЕФА. Човекът, който гледа напрегнато на жребиите в очакване кого ще прати съдбата срещу Мадрид.

Уго Санчес днес е коментатор и анализатор на ESPN и е не по-малко популярен, отколкото когато нижеше голове и ги празнуваше с неизменните салта и заставания на глава.

Васкес е треньор в академията на Реал, играе и за отбора на ветераните, който има поне по 4-5 сериозни шоумача на година.

Мичел направи нелоша кариера като треньор в Испания и Европа, но последната му авантюра в Марсилия завърши с уволнение и сега е без отбор.

Пардеса се върна в Реал през 2009-а след дълги години в Сарагоса като играч и директор, за да стане спортен шеф. Но през 2014-а бе уволнен и от тогава е встрани от камерите.

Буйо пише за "Ел Паис" - вестникът, който кръсти Петорката преди толкова години, а освен това има собствен бизнес с настилки за спортни игрища. Чендо е човекът, който върши цялата работа зад треньора по време на мачове, администратор. Санчис също работи в клуба, като позицията му е на нещо като "делегат".

30 години след първата от петте им титли, хората от Бандата на Ястреба не са далеч от играта.

Някои от тях никога не напуснаха Реал.

Все пак това е целият им живот.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията