Голям срам за Големия Сам*

Скандал разтърси Англия, селекционерът готов да се продаде и да толерира играчи за 400 000 лири

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 27 Сеп 2016
0
903
GETTY IMAGES

 Сам Алърдайс може да е направил и бенефис, освен дебют като селекционер на Англия при 1:0 над Словакия в Търнава преди 20-ина дни.

Нищо чудно треньорът да бъде изритан от поста му, след като Футболната асоциация е в шок и нареди разследване на разкрития на в. "Дейли Телеграф" за Големия Сам.

Изданието направи 10-месечна операция във футбола на Острова със скрити камери, внедрени репортери и разговори с хора от разни нива на играта, за да открие доколко има корупционни схеми около трансфери на играчи и заобикаляне на правилата на ФА.

И - сензационно и скандално, точно Алърдайс предлага на един от записите на бизнесмени от Далечния изток (разбира се, мними), да им помогне в това да направят пари от трансферния бизнес в Англия.

Големия Сам е готов да приеме срещу 400 000 лири тази мисия, като казва на записа, че "да заобиколиш правилата е лесно, защото те са глупави", а и "познава агенти, които го правят постоянно".

Това със сигурност е конфликт на интереси, защото би поставило под въпрос защо играят определени хора в националния.

В някои от изказванията на Алърдайс има и разкрития като "ФА глупаво похарчи над 800 милиона лири за "Уембли" и сега още плаща дълговете за това", както и иронизиране на Рой Ходжсън, предшественика му на поста национален селекционер на Англия.

"Той приспиваше всички. На мача срещу Исландия с Гари Невил спориха 10 минути дали да пуснат Маркъс Рашфорд на терена. Това са глупости, казваш на Гари да сяда на задника си и правиш каквото ти искаш, ти си мениджърът.", придружено с преправяне на гласа и сарказъм по Ходжсън.

Шефът на ФА Грег Дайк коментира, че е шокиран от показаното видео, но ще изчака разследването и всички факти.

Букмейкърите вече направиха Сам абсолютен фаворит за уволнение сред всички национални треньори в Европа и в. "Таймс" прогнозира, че мачът в Словакия ще остане единствен за него начело на Англия.

*Заглавието е откраднато като идея от това на в. "Тема спорт" след назначаването на Сам Алърдайс за английски селекционер преди 2 месеца - "След големия срам дойде и Големия Сам" (автор Желю Станков).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията