Лудата лига

Топ 7 е в пет точки, късни голове, драми и спорни решения - английското първенство е диамант

Sportinglife
Sportinglife 09:30 ч., 03 Окт 2016
0
1035
GETTY IMAGES

Сити и Ливърпул са вкарали по 18 гола. Тотнъм е допуснал 3 и продължава единствен без поражение в цялата лига.

Арсенал навъртя пет победи поред след старта с 1 т. от два мача. Сити се срещна с реалността, надигран и победен от Тотнъм навън с 0:2 в неделя, но преди това бе образец с 6 поредни успеха.

Юнайтед на моменти показва играта, която свръхочакванията натовариха върху него - сякаш всяка седмица стомилионен играч и неевтините му съотборници трябва с лекота да бият съперниците.

Челси изгуби за кратко пътя, най-вече заради излизането на лидера Тери, но Конте ще подреди нещата отново. Той и Клоп в Ливърпул, както и Евертън от споменатата седморка, имат предимството да се концентрират само върху първенството. Нямат европейски футбол.

Какво предстои в най-бизко бъдеще - разбирай, до Коледната програма, където започва големият екшън.

В първия рунд след паузата за националните тимове, Челси приема Лестър, който отново е корав. Сити е домакин на Евертън, а в понеделник, 17 октомври, е класиката Ливърпул - Юнайтед.

Седмица по-късно Челси приема "червените дяволи".

На 6 ноември в столицата има два големи мача:

Евертън гостува на Челси, а Арсенал посреща Тотнъм в свирепото дерби на Северен Лондон.

Юнайтед е домакин на Арсенал на 19 ноември, кръг по-късно.

След още седмица Челси приема Тотнъм.

На старта на месец декември (3-ти) Евертън е домакин на Юнайтед, а Сити - на Челси.

Тотнъм гостува на "Олд Трафорд" на 11 декември и след това даваме началото на Коледния период от напечени мачове.

Няма седмица без вълнение с топ сблъсък. И това са само тези между водещите отбори. А - както показа Бърнли в неделя, победен в последната секунда с много спорен гол от Арсенал (0:1), леки гостувания няма на никого.

На 1 януари, когато се събудим с натежали глави, отново ще погледнем класирането. Съмнително е дали ще ни казва повече за развръзката в края на сезона, но поне ще знаем доста неща за постоянството на топ отборите.

И отново ще направим нещо като равносметка.

Защото на 2 януари маратонът се подновява. Пореден кръг във Висшата лига, гарниран с шоуто Тотнъм - Челси.

Луда лига, в която никой нищо не бива да предвижда. Защото рискува да се чувства глупаво, когато прогнозите му се преобърнат с краката нагоре.

Преди сезона на букмейкърите им бе лесно:

Сити и Юнайтед с почти равни шансове предвид идването на Гуардиола, Моуриньо и многомилионните им супертрансфери. Двата тима от Манчестър се котираха при около 1:2,7 за титлата. Следваше Челси с 1:6, Арсенал с 1:7, Тотнъм с 1:12 и Ливърпул с 1:18.

Днес нещата са различни, въпреки че 7 кръга са по-малко дори от 1/5 от сезона.

Сити е на върха с намалена ставка - 1:1,9.

Ливърпул е втори с 1:5,5, защото програмата на "червените" обуславяше да имат по-малко от 16-те им точки (5 гостувания в първите 7 кръга, включително на Арсенал, Тотнъм и Челси).

Следва Арсенал с 1:8, Тотнъм е с 1:8,50 въпреки убедителния начин, по който разчлени Сити в неделя. Коефициентът за Юнайтед е 1:17.

Да, но това са временни неща.

Представете си, че в първия кръг след паузата Юнайтед бие на "Анфийлд", Сити се препъне в Евертън, а Челси, Арсенал и Тотнъм спечелят своите (наглед) по-леки мачове. Тогава ставките ще се разбъркат чувствително, защото "червените дяволи" ще имат равни точки с Ливърпул, а Сити вече няма да е първи.

Изобщо - всичко е седмица за седмица, прогнозите са рисковани, а феновете на английския футбол нямат търпение да идва следващият кръг!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията