Пътят към титлата минава през Брейди и Патриотите

Плейофите в НФЛ започват в събота, Ню Инглънд и Далас влизат като фаворити

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 04 Яну 2017
0
910
GETTY IMAGES

Пътят към Супербоул е ясен за 12-те отбора, които останаха след редовния сезон в НФЛ и чакат старта на плейофите през уикенда.

В американския футбол януари е времето на големите сблъсъци, които ще определят финалистите на мача, чакан по целия свят.

Тази година Супербоул ще е в Хюстън, на стадион NRG Stadium, на 5 февруари.

Любопитно, пътят в плейофите започва именно на тази арена, като в събота Хюстън Тексанс приема Оуклънд Райдърд на старта на мачовете на елиминациите с рунда на уайлд кард.

Победителят от двубоя ще се изправи срещу Ню Инглънд Пейтриътс или Канзас Сити Чийфс като гост в следващия кръг. Съперникът зависи от изхода на мача Питсбърг Стийлърс - Маями Долфинс, като ако спечелят домакините, те ще срещнат Канзас. Ако бие Маями, отива в Ню Инглънд. Така за победителя от мача Хюстън - Оуклънд остава другият противник.

В другия раздел на схемата Сиатъл Сийхоукс приема Детройт Лайънс, а Грийн Бей Пакърс се изправя в титаничен сблъсък с Ню Йорк Джайънтс - традиции и голямо съперничество лъха от този мач.

Нататък картинката е подобна: Ако Сиатъл спечели, отива в Атланта. Ако победи Детройт, го чака гостуване в Далас на Каубоите. От това зависи срещу кого от двата съперника ще се изправи спечелилият сблъсъка Грийн Бей - Ню Йорк Джайънтс.

В редовния сезон най-добрият отбор отново бе Ню Инглънд Пейтриътс, воден от легендарния Том Брейди. Човекът е на 39 години, но не спира да твори магии на игрището.

Куотърбекът изигра първия си мач като първи избор на позицията през сезон 2001 г., който завърши с пръстен от Супербоул за него и Патриотите. От тогава, в сезоните на новия век, Брейди и отборът му стигнаха още 6 финала, като спечелиха нови три.

Тимът, воден от треньора Бил Беличик вече 17 години, е пропуснал само два пъти плейофите през новия век - удивително постижение. И в двата случая Брейди бе контузен в редовния сезон, като през 2002-ра игра все пак, въпреки травма в рамото, а през 2008-а излезе от строя още в първия мач.

Рекордьорът по мачове в плейофите - 31, ще води и сега Патриотите към ново участие на Супербоул.

И след 14-2 (победи-загуби) в редовния сезон, ясно е кой е фаворит на букмейкърите. За да спечелиш купата "Винс Ломбарди" този сезон трябва да биеше Патриотите и Брейди. Коефициентите за техен краен триумф са около 2,80.

Втори при котировките на букмейкърите е Далас Каубойс. Отборът на Америка, както е наричан най-популярният тим в този спорт, направи сензационен сезон с 13-3, и то воден от новобранеца Дак Прескът.

23-годишният куотърбек бе изтеглен в драфта преди сезона, за да е резерва на Тони Ромо, но след травма на титулярния лидер, се хвърли в дълбоките води. И направи знаменит сезон, като има поката за мача на звездите Про Боул.

Ромо се върна в игра едва в последния рунд от сезона при гостуването на Филаделфия Ийгълс, но е ясно кой ще започва мачовете в плейофите на позицията куотърбек за Далас.

Пътят към Хюстън започва в събота в Хюстън с мачовете от уайлд карт рунда.

Седмица по-късно са четирите финала в дивизиите, а на 22 януари - тези в конференциите, които определят и двата отбора, които ще идат на Супербоул.

Трофеят "Винс Ломбарди" чака нов притежател, след като шампионът Денвър Бронкос не успя да стигне дори до плейофите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията