Само цифра, но вече доста сериозна

Димитър Бербатов не е започвал мач в професионалния футбол от почти година

Sportinglife
Sportinglife 06:00 ч., 31 Яну 2017
0
2989
Facebook

Димитър Бербатов написа в социалните мрежи, че "годините са само цифра".

Използва израз, популярен в английския език - The years are just numbers, но в българския ние обичаме да го казваме по друг начин.

На толкова си, на колкото се чувстваш.

Да, Бербатов е в разцвета на силите си в жизнения си път и му предстоят куп дела, след като е заработил достатъчно сериозни репутация, слава, финансова стабилност и контакти по света и у нас.

Но едно изглежда все по-мъгляво - ще го видим ли отново на терена като професионален футболист.

Тренира си постоянно, това е факт. Но на всички е ясно - включително на него - че да водиш занимания сам, колкото и опитен професионалист да си, не е като да си в тренировъчен процес на отбор.

Да не говорим за ритъма с мачове. Бербатов не е играл от 31 май 2016-а, когато записа 9 минути като резерва за ПАОК срещу Панатинайкос.

Започна професионален мач за последно на 14 февруари 2016-а срещу Ираклис в дербито на Солун.

Последният му гол дойде на 17 януари миналата година срещу Верия.

Неусетно българската звезда остана встрани от активната кариера и е трудно да видим как ще се върне в коловоза и, па макар и за един последен сезон.

Варианти, разбира се, има. Някой английски тим може да рискува с краткосрочен договор - примерно някой, който преследва ясно фиксирана цел като спасение от изпадане или промоция.

Но въпреки че профилът му отговаря на търсеното - опит, репутация, знания и умения, всеки отбор в разгара на сезона в европейските лиги ще знае, че взима играч, който не е в ритъма на мачовете от миналата пролет. И може да се наложи да поизчака за влизането му във форма, а той сезонът е на 3 месеца и половина от края си.

Китай? Защо не - като идея е отлично, но Бербатов ясно показва, че не иска да напуска Европа - знае се, че е отхвърлил възможности да иде в Мейджър Лигата още преди година и половина.

Нормално е семейството да е приоритет, а и бизнес делата, които е подхванал в България.

Но деветката продължава да не обявява отказването си от активна кариера, което навява мисъл, че той и агентът му Емил Данчев не са се отказали от идеята да поиграе още.

Въпросът е, при това неумолимо цъкане на часовника и сменянето на листите от календара, не изпуснаха ли последния влак?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията