Годината на "златните старчета"

Златан блести за Юнайтед, Федерер и Надал се завърнаха, Том Брейди не дава трона

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 28 Фер 2017
0
1563
GETTY IMAGES

Златан позлати Манчестър Юнайтед с Купата на лигата и изрева: "Аз съм като лъв. Един лъв се ражда такъв.". Човекът вярва, че физически може да играе още пет години, въпреки че е на 35.

Е, Купата на лигата не е Шампионската лига, колкото и феновете на Юнайтед в последните дни искат да ви убедят в обратното. Те я наричаха "Мики маус къп" допреди няколко години, но днес се опряха на нея като първи триумф на отбора на Моуриньо.

Но не това е идеята на тези редове.

Златан на 35 години е кошмар за защитниците - хитър, можещ, физически все така непоклатим и с атлетичност на 25-годишен.

Той е в разцвета на силите си и като нищо тази година ще набере най-много точки за "Златната топка" от всичките години, в които печели купи и титли.

Защото е в Юнайтед - първо. Защото вкарва важни голове (а това невинаги е било така в кариерата му).

2017-а явно е годината на "старчетата", ако съдим по първите и два месеца.

Висшата лига се възхищава на неостаряващия Ибрахимович, който даде повод на набора си Димитър Бербатов да заяви в студиото на CNN, че "35 е новото 25".

Е, чак така не е.

Но и извън футбола "старци-разбойници" не спират да командват парада. Не се плашат от младите и ги бият на най-големите форуми. Рафаел Надал и Роджър Федерер стигнаха до финал на Australian open в Мелбърн и направиха мач, възхитил света.

Рафа е "само" на 30, но Роджър е на 35 - през август ще станат 36. Швейцарецът се завърна напук на всички прогнози и експертни анализи, които го отписваха от голямата игра за 2017-а.

Той има 89 титли в ATP турнири, като 18 от тях са в Големия шлем. Златан, наборът му, има 32 трофея и каза, че си прави музей, където да държи медалите си.

Надал и Федерер отвърнаха на удара, след като близо година и половина Джокович, Мъри, Раонич и други такива надъхани типове ги вадеха от финалите на най-силните турнири.

Но те започнаха 2017-а решени да докажат, че винаги има сили за още едно голямо шоу, когато си от такава мегакласа.

Особено при Федерер - независимо от възрастта!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията