Имах перфектен живот. Тогава Ребека си отиде

Изповедта на Рио Фърдинанд, който загуби съпругата си преди 2 години

Sportinglife
Sportinglife 07:10 ч., 28 Март 2017
0
6926

Рио Фърдинанд отвори душата и сърцето си пред BBC почти 2 години след като животът му се преобърна.

Съпругата му Ребека Елисън си отиде от рак през май 2015-а и защитникът на Манчестър Юнайтед и Англия, който вече е тв коментатор, запази цялата скръб на семейството далеч от медии и публичност.

Ето част от емоциите на Рио, който неведнъж се разплака в предаването, докато говореше за Ребека, синовете си Лоренц (11) и Тейт (8), и за сестричката им Тиа, която е на 6 години.

"Аз имах перфектен живот. Живеех в приказка. Докато Ребека не получи диагноза рак на гърдата през 2013-а. След това заболяването се върна в началото на 2015-а...

Никога не искаш да си мислиш за най-лошия възможен сценарий. Не си го помисляш. Последният ден, в който тя бе у дома, преди да влезе в болница, тя опита да заговори за това... Аз обаче нямаше как да го направя. Блокирах я, спрях този разговор.

Ние имахме страхотна връзка. Обичах Ребека повече от всичко друго на света.

В началото бе ужасно объркано. Мислех си: Как някога отново мога да се чувствам щастлив? Какво може да ми върне това усещане?

Бях близо до това да тръгна по грешен път и да оставя всичко да върви на майната си.

Днес с децата ми минаваме през много неща заедно и така ще бъде занапред. Но това е единственото нещо, за което нямам отговор пред тях. И това ме смазва.

Понякога, когато не казват нищо, е най-притеснително. Седиш срещу тях и се питаш: Какво си мислят в момента? Къде са?

Особено трудно е с момчетата. Искам да знам, че са добре, но не мога да ги накарам да ми го кажат. Понякога те просто не говорят и седят, загледани нанякъде...

Когато Ребека бе у дома, аз си мислех, че правя достатъчно като родител. Ставах, обличах се, закусвахме заедно и ги карах до училище, след което отивах на тренировка. Прибирах ги и гледахме телевизия или играехме из двора.

Но това е била лесната част. След смъртта на съпругата ми разбрах колко е правила тя за децата и всички нас. Трябваше да започна да се уча на всичко.

Днес съм далеч по-подготвен за всяко изпитание.

Само едно нещо никога няма да си отиде... Не мога да забравя деня, в който тя си отиде.

Тръгнахме си от болницата, а Лоренц видя стена с поздравителни картички и благодарности към хората от клиниката, написани от пациенти, в един от коридорите. И каза просто: Е, не помогнаха на мама, нали...

Никога не мога да забравя този ден."

Рио реши да говори сега не, за да покаже колко тежко му е било или да се оплаче. Той е намерил своята среда за терапия - среща се всяка седмица с група от няколко мъже, които са останали без съпругите си и отглеждат децата си сами. Те са неговият свят за лични емоции. Пият по бира, обядват заедно и си говорят как се справят с предизвикателствата.

И заради тях, Фърдинанд се съгласи да разкаже историята си пред BBC с кауза - срещу решението на правителството във Великобритания да намали помощите за деца, останали без един родител.

Самият той няма финансови проблеми да се справи с положението, но стотици английски семейства ще пострадат от новия закон.

Изповедта на Рио ще ви трогне, без съмнение.

И още веднъж идва да докаже, че никой не е подготвен за ударите, които само животът може да ти нанесе по своя непредвидим начин.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията