Каква е драмата около емблемата на ЦСКА?

Символът е само психологически удар в битката кой да управлява сърцата на феновете

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 30 Март 2017
0
935

Търгът се отлага. Тоест - ще има нов... някога. Вероятно.

Битката за това кой ще плати и вземе емблемата не завърши с победител, а с цайтнот - фенове спряха кандидата Никола Газдов, представител на ЦСКА - 1948, който не успя да внесе документите.

Гриша Ганчев обяви, че самият Газдов не пожелал да влезе в офисите, което - разбира се, е абсурдно. Синдикът Дора Милева подаде оставка и обяви, че е работила под натиск.

Изобщо - панаирът е пълен, феновете се чудят какво точно става и кой крив, кой прав. Истината е, че става дума за едно голямо мерене на "его" - използваме тази дума, за да не назовем нещата с друга дума.

Ганчев е от едната страна - това е ясно. Но кой е от другата? Газдов? Младият мениджър с образование от Германия? Едва ли - не ни се вярва той да може да си позволи да извади ей така 1,65 милиона лева за емблемата, която... не носи абсолютно нищо.

Предложените на търга символи и материални благини са емблемата, едни бюра, едни автомобили - почти неизползваеми, както и автобус извън движение.

Ясно е, че цялата битка е за символа. Психологически да се повлияе на феновете. Видите ли - емблемата е в мен, значи аз съм ЦСКА!

Ботев от Пловдив и неговите привърженици знаят, че всичко това е наистина само символика. Настоящото лого на този славен и традиционен клуб не е оригиналното.

То е запорирано и дадено на търг, който не бе уважен от никакви оферти и цената падна драстично, като се очакваше Цветан Василев - тогава собственик на клуба, накрая да я купи на ниска стойност. Но не... По причини, различни от футболни, той не успя да го стори.

И Ботев просто смени емблемата.

Това ще направи и ЦСКА на Ганчев, независимо какво ще е развитието на следващата тръжна процедура. Емблемата има символично значение, дали е в теб или не - това не променя факта кой е собственик на клуба.

И човекът, който застана срещу настоящия бос на "Армията", със сигурност го знае. Той не е Газдов - това го знаем и ние, и всеки трезвомислещ човек, живял поне 5-6 години в България напоследък.

И това, което този някой иска, е същото, което желае и Ганчев: Да спечели умовете и сърцата на привържениците.

Базите, стадионът и клубът нямат нищо общо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията