Федерер заложи бомба със закъснител в Лондон

Само след седмица Роджър трябва да поведе Швейцария срещу Франция в първия финал за страната в купа „Дейвис” от 22 години насам.

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 17 Ное 2014
0
512

Роджър Федерер срещу Новак Джокович за шести път през сезона трябваше да е шоуто на годината и двубоят, който да спаси иначе доста разочароващия откъм интригуващи битки (с изключения на швейцарския полуфинал със Стан Вавринка) финален Мастърс на ATP в Лондон.

Но точно 30 минути преди началото, Маестрото излезе пред препълнената O2 Arena и заяви, че се оттегля заради контузия в гърба.

Новината моментално разтърси тенис средите, организаторите видяха спасителен вариант в демонстративен дуел между финалиста (и вече шампион) Новак Джокович и намиращия се в ужасяваща форма шотландец Анди Мъри, а феновете започнаха да опразват залата. Но реално с решението си Федерер заложи и бомба със закъснител.

Само след седмица Роджър трябва да поведе Швейцария срещу Франция в първия финал за страната в купа „Дейвис” от 22 години насам.

Но сега противници, съотборници и фенове се чудят – ще се бори ли Маестрото за единствения липсващ трофей във внушителната му витрина?

Практика е лагерите за купа „Дейвис” започват 7 дни преди турнира, така че Федерер трябва още утре да замине за Лил заедно с втората ракета Стан Вавринка. Но сега всяка негова стъпка ще се следи под лупа и от швейцарци, и от французи.

Ако Роджър тренира и се готви за дуела, „петлите” със сигурност няма да подминат темата за чудодейното възстановяване на великия шампион. Подобен сценарий може да предизвика и сериозен скандал между ATP и ITF относно  проблемите със съвместяването на календарите.

Ако ли пък Федерер се откаже от сблъсъка, това ще е равносилно на гилотина за шансовете и мечтите на „кръстоносците” за трофей от купа „Дейвис”. Тогава пък ще е интересно дали оттеглянето ще катализира промяна в отношение на феновете към големия любимец на нацията.

При всички случаи през годините Федерер не е давал и най-малка причина да се съмняваме в неговото спортсменство и уважение към тениса. Заедно с Марин Чилич, той е един от само двамата тенисисти на тура, които никога не са се отказвали по време на мач заради травма. А и през целия минал сезон Роджър страдаше именно от болки в гърба.

Каквото и да се случи през следващите дни, Федерер заложи бомба със закъснител и ще е интересно в каква посока ще се полетят отломките от взрива... 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията