Пет причини Ювентус да спечели финала

Защо "старата госпожа" трябва да бъде разглеждана като фаворит срещу Реал Мадрид

Sportinglife
Sportinglife 07:20 ч., 23 Май 2017
0
10664

Ювентус и Реал ще се изправят в титаничен сблъсък в Кардиф на 3 юни под звуците на химна на Шампионската лига и пред очите на целия свят. Финалът обещава да е грандиозен, двата колоса спечелиха титлите на своите страни и чакат решителния бой.

Sportinglife.bg започва обратното броене до големия мач с пет причини, които ни навеждат на мисълта, че Юве е фаворит.

Аргументите за обратното също ще прочетете скоро, въпреки че букмейкърите дават почти еднакви ставки за двата финалиста.

1. Раните от Мюнхен, Амстердам, Манчестър и Берлин

За 20 години Ювентус отива на пети финал в турнира на шампионите. Реал ще е на шести. Разликата? Грандът от Торино не спечели нито веднъж, а колосът от Мадрид взе всичките мачове!

Два от най-големите отбори на континента всъщност са несравними по успехи в този турнир, като Кралят е с 11 купи, а Юве - с 2.

През 1997-а Борусия Дортмунд отне мечтата с 3:1 в Мюнхен, като финалът ще се помни с гол с петичка на Алекс дел Пиеро и изумително попадение от 35 метра на Ларс Рикен, подпечатало немския триумф.

През 1998-а точно Реал излъга Юве с 1:0 в Амстердам с гола на Педжа Миятович.

През 2003-а, лишени от лидера си Павел Недвед с наказание за финала, Бианконерите плакаха след 0:0 и дузпи срещу Милан на "Олд Трафорд".

Преди 2 години в Берлин - пак мъка. Барселона удари с 3:1 Ювентус и му взе купата.

Шест поражения на финали - това е историята на Старата госпожа в турнира. И само две победи в надпреварата на шампионите, които днес изглеждат твърде отдавна (1985-а и 1996-а). Време е за нова.

2. ВВС срещу ВВС, но с превес на отбраната

В Ювентус се говори за BBC - Бонучи, Бардзали, Киелини (инициалите им са в тази абревиатура на латиница). Но Бардзали вече е на 36 и все по-често е резерва, особено при схемата не с трима, а с двама централни бранители. Така BBC стана Буфон, Бонучи, Киелини, но пак си спазва абревиатурата.

Насреща е тризъбецът Бейл, Бензема и Кристиано, които също са BBC. Те могат да сринат всяка прогноза, но този път залагаме на отбраната. Преди 2 години едно друго инопланетно трио - Меси, Суарес и Неймар, потопи Юве на финала. Сега обаче торинското BBC е жадно за реванш. А и Бейл вероятно до последно ще е под въпрос и не е играл от месец... Не че без него Реал страда кой знае колко.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията