Легендата на Челси Пат Невин за Sportinglife.bg: Тери е готов за мениджър

Интервю на анализатора на BBC за сезона в Англия и предстоящите финали в Европа

0
1315

- Не може да пропуснем въпроса с Тери. Как виждате бъдещето му?

- Джон Тери едва ли е решил вече какво да прави. Ще се изненадам, ако получи възможност да играе на нивото на клуб като Челси, а едва ли ще слезе по-ниско. Няма да ме изненада, ако замине за друга страна, но ето ви едно предсказание - нищо чудно да иде в друг отбор и да стане играещ помощник-треньор.

Мога да ви кажа, че Тери ще е страхотен мениджър един ден. Не може да бъде - той ще бъде такъв. Има всички оръжия за това. Познавам го! И е готов за това.

Ако трябва да посоча клуб - Суонси е моят избор. Защото той и Пол Клемънт са близки, а като основа това би било чудесно място да започне.

- Предстои финалът в Шампионската лига. Вашето предвиждане?

- Имах късмета да гледам Ювентус доста пъти този сезон. Изключително впечатлен съм, особено от домакинските им мачове. Но финалът е срещу Реал... Невероятно равностоен мач. Заради един играч обаче давам леко предимство на Мадрид. Можете да се досетите кой е той, нали?

- Кристиано Роналдо?

- Той прави невероятни неща, а по пътя към този финал направо надмина себе си. След сто години ще се говори за неговите голови постижения и трофеи.

Авторът и Пат Невин

- Роналдо или Меси - какъв е вашият избор?

- Аз избирам Меси! Но това е обяснимо, аз съм пристрастен. Той е доказателство, че и хора с ръст като моя могат да се справят отлично! Не, това е шега, но... Меси е по-техничният от двамата, но Роналдо е не по-малко изумителен.

- Един въпрос и за вас: От всички отбори, в които сте играл, къде се чувствахте най-добре? Кой е вашият отбор?

- Навсякъде се чувствах отлично. В Челси спечелих два пъти наградата за Играч на сезона на клуба, в Транмиър играех вероятно най-добрия си футбол... В Евертън имахме страхотен отбор и стигнахме финал за Купата на ФА.

Но, ако трябва да дам лаконичен отговор - Челси. Това е моят отбор.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията