Никога няма да има втори като Газа

На 50 години великият халф е развалина, но бяха времена, в които неговата енергия зареждаше цяла Англия

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 28 Май 2017
0
7962

3. Уважение към сър Станли

Крис Уодъл - старо приятелче от Нюкасъл, както и Брайън Робсън - капитанът и лидер на Англия, настояват Газа да е в отбора. Въпреки че Робо преди два месеца е искал да го извади от футбола с убийствените си влизания (той така си играеше), осъзнава какъв талант е това.

Двамата имат разговори с младока и го призовават да се държи адекватно и да покаже уважение поне при заминаването, където ще е цялата преса.

Газа отвръща в свой стил. На стълбичката на самолета се появява сър Станли Матюс, който трябва да пожелае успех на отбора. Джордито се пресяга и му пляска нежно един зад врата...

4. Италия 1990 е най-великият му миг, без съмнение.

Като се започне от боя с торти, който организират с Уодъл в хотела, мине се през играта на тенис на маса с местни журналисти до 3 ч сутринта в нощта преди полуфинала с Германия и нарязването на официалния костюм на Тревър Стивън преди същия двубой... Газа е неудържим.

На терена е на лична мисия да закара Англия на финала.

В мача срещу Белгия от четвъртфиналите се гаври с Енцо Шифо, големия халф на съперника. Докато белгиецът се гърчи на земята след нарушение, Газа мисли, че симулира. И го имитира, подскачайки комично на един крак с изцъклени очи и изваден от устата език.

При посрещането на отбора в Англия, където хората са вдъхновени от представянето, Газа е героят на нацията. Отпразнува го, като се качва на открития автобус по улиците на Лондон с пластмасови женски гърди под фланелката и фалшиво шкембе, на което пише: "Газа е легенда!".

5. Газа обича автобусите. В смисъл...

Тотнъм бие Арсенал след неговия уникален гол на "Уембли" през 1991-ва и цялата страна говори за мача и гения му. Часове след мача Газа, Гари Линекер и останалите се организират да празнуват в лондонски клуб, но халфът има идея.

Вместо да хванат таксита и да стигнат бързо и безаварийно, повежда отбора на платформата на двуетажен автобус! Всички на рейса се смеят и искат автографи, а Газа моли шофьора "за едно кръгче".

Години по-късно далеч по-зрелият Пол просто подкарва автобуса на Мидълзбро и го удря в една ограда на базата на клуба. Щетите са за около 310 хиляди лири...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията