България – Малта: Картината и звука на футбола ни

"Малшанс" и "Омагьосана врата", гафове на предаването...

Динко Гоцев
Динко Гоцев 12:00 ч., 17 Ное 2014
0
836
Lap.bg

Бе една емоционална вечер с любимците на народа – националите по футбол. Е, беше студено и хилядите им верни и патриотично настроени поклонници останаха по домовете.

Но пак стана мач за чудо и приказ. Атаки, ситуации, футболни иновации с марка „Гълъбинов”, „Попов”и  „Манолев”.

В добавка вълнуваща музика като фон на превъзбудени и динамичен коментар на редящите се положения пред вратата на гостите.

А и шум от телевизора, който да те оглуши – явно публиката яростно подкрепя „лъвовете” на Любо Пенев

Това бяха картината  и звукът в неделя вечер от ефира на БНТ. Ако ви е чудно защо от празните трибуни се чуваха ревове сякаш на „Олд Трафорд” играят Юнайтед и Ливърпул, то има си обяснение. Просто това озвучение пускаше тонрежисьорът на предаването.

В добавка гледахме футбол, който не беше за гледане и добре, че по същото време друг канал излъчи Италия – Хърватия. Ако ти се гледа футбол, взимаш дистанционното и превключваш.

Но ако останеш на канала на Националната телевизия, слушаш и не вярваш на очите си. Някак преглъщаш ревовете на хиляди, които не съществуват, при всеки тъч.

Но се оказва, че и правилата вече не са такива, каквито ги познаваш. Голът ни не е от засада (въпреки че ти си убеден, че нападателят ни е зад защитата). Е, домакини сме...

При ситуация в наказателното ни поле игра с ръка няма. Нищо, че ти си видял, че Терзиев точно с тази част от тялото си я е спрял.

Имаме класа, видимо надиграваме съперника. Въпреки че на почивката вече си задаваш въпроса, защо по дяволите гледаш този мач.

И ето – сензация. Малта вкарва, нищо че ги надиграваме напълно и контролираме нещата. Точно както случайно вкара два пъти Норвегия преди месец и както, не се съмнявайте, ще ни вкарват още до края на битките в групата.

И така - не можем да ги бием в София. Малтийците, които се радват на всяко голче и минимална загуба.

Изпраща ни "Вярвам в доброто бъдеще на футбола..." от коментатора.

И традиционните: "Омагьосана врата на съперника", "Преследваше ни малшанс" и "Изпуснахме много положения".

Бодряшкото и патриотично настроение ще пълни превютата на всеки един от оставащите мачове.

Криво огледалце, крив футбол.

И не само футбол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията