10 факта за 30-те хеттрика на Меси

22 от тях са в Примера, 11 са като гост, всички са победи освен първият

Sportinglife
Sportinglife 18:25 ч., 20 Яну 2015
0
1743
Getty Images

Срещу Ла Коруня миналата неделя Лионел Меси записа своя 30-ти хеттрик с фланелката на каталунците. Ще ви представим десет интересни факта около хеттриците на аржентинеца.

1. Във всички турнири

Лео няма особени притеснения относно турнирите, в които разплаква противниковите вратари. 22 от хеттриците са в Примера, 5 в Шампионската лига, 2 за Купата на краля и един за Суперкупата на Испания.

19 от тях са на "Камп Ноу", а 11 при гостувания.

2. Голове на победата

Ако Меси се отчете с хеттрик, значи Барса побеждава. Всъщност - само веднъж не е било така. При първия му хеттрик във вратата на Реал Мадрид през 2007 г., когато Ел Класико завършва 3:3.

3. Троен удар

Три отбора са били поразявани по три пъти с хеттрици на Меси. Това са Осасуна, Валенсия и Атлетико Мадрид. По два има срещу Реал Мадрид, Малага, Еспаньол и Ла Коруня. Депортиво е и единственият клуб, който е преживял два хеттрика на Лионел у дома.

4. Четири или повече

Меси е отбелязвал повече от три гола в пет случая. Арсенал, Валенсия, Еспаньол и Осасуна са били потърпевши с четири, а Леверкузен извади топката пет пъти от мрежата си след удари на аржентинеца.

5. Щури победи

Лео е регистрирал хеттрици в паметни победи, като 8:0 над Алмерия като гост и 8:0 и 7:0 над Осасуна в каталунската столица.

6. Един след друг

Меси е записвал хеттрици в поредни мачове на четири пъти. Най-паметен е моментът, когато прониза Малага, а след това и Еспаньол последователно в края на сезон 2011/12.

7. Дузпите не са фактор

Само в 6 от общо 30 случая хеттриците на Лионел включват дузпа. Три от тях са с един удар от бялата точка и три - с два.

8. Хеттриците му чупят рекорди

Хеттриците му при 5:3 срещу Гранада на 2-ти март 2013 г. и при 5:1 срещу Севиля на 22-и ноември 2014 г. определено са исторически.

В първия случай мина Сезар като най-големия голмайстор в историята на Барса, а във втория изпревари Телмо Сара като водещ реализатор на клуба в първенството.

9. С десния крак

Хеттрикът срещу АПОЕЛ през ноември 2011 г. е единственият, в който всички попадения на аржентинеца бяха отбелязани с десния крак.

10. Търси се 20-та жертва

Лионел Меси е вкарвал хеттрик във вратата на 19 отбора досега. Той все още е само на 27 години и има достатъчно време да си намери още жертви.

Елче, Виляреал, Атлетик Билбао и Леванте са елитните тимове в момента, които не са понасяли хеттрик на суперзвездата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията