Как се променя моят Евертън

Мнението на Джеймс Джоунс - привърженик и бивш служител на "сините", специално за Sportinglife.bg

Джеймс Джоунс 16:50 ч., 09 Юли 2017
0
4904

Джеймс Джоунс е привърженик на Евертън от деня, в който помни да е гледал футбол. Живее в Сейнт Хелънс, предградие на град Ливърпул, посещава понякога България заради приятели тук.

Освен като запалянко, гледа на Евертън и като на голяма част от живота си - тренираше допреди две години отбор от хора с недъзи към  клуба. Сам е играл в юношеските формации, има над 10 години в Евертън.

Ето мнението му, споделено за Sportinglife.bg около случващото се това лято с отбора - трансфери за над 100 милиона лири, завръщане на Уейн Руни и още...

"От къде да започна..?

Това е едно пълно със събития лято за Евертън. Нещата се случват страшно бързо и всичко това на фона на големи организационни проблеми в ръководството на клуба.

Бил Кенрайт, доскорошният собственик, трябва да получи много голяма част от похвалите за случващото се. Феновете дълго го критикуваха и нападаха, но - и сега те изглеждат смешни - той ги накара да видят нещата различно. Бил обеща, и го направи - не продаде клуба просто на някой с пари. Той намери инвеститор, който иска и може да придвижи Евертън в правилната посока. И паралелно с това да има в сърцето си идеите на този клуб.

Аз съм безкрайно щастлив, че това е Фарид Мошири, милиардер, който от първия момент показа защо е тук. В петък бе продал акциите си в Арсенал, в понеделник вече бе купил 49,9 процента от Евертън.

За месеците, откакто е в клуба, ние чухме обявяването на проекта за новия стадион в Брамли Мур, който ще е ултрамодерен и ще накара доста клубове да ни завиждат, имаме мениджър от европейска величина в лицето на Роналд Куман, а след това и с идването на Стив Уолш като специалист по трансферните дела. Това е човекът, който правеше сделките в Лестър и видяхме какъв бе ефектът.

Това лято ние стартирахме на пазара по-бързо от Юсеин Болт, взехме страхотни играчи. Вратарят Пикфорд, Майкъл Кийн, стилен полузащитник като Клаасен от Аякс, както и Хенри Ониекуру, който засега ще иде за година под наем някъде. Да не забравяме Сандро Рамирес, човек от академията на Барселона. Взехме го само за 5,25 милиона лири, а това е човек с мачове за Испания зад гърба! Цената му е 18 пъти по-малка от тази на Лукаку!

Привлякохме и младока Джош Боулър от Куинс Парк, един играч за бъдещето. Говорейки за младежи, в отбора на Англия до 20 години, спечелил световната титла, има 5 играчи на Евертън - Лукман, Конъли, Дауъл, Кени и Калвърт-Люин, който вкара победния гол на финала.

Лукман пък се представи на света още в дебютния си мач във Висшата лига миналия сезон, като вкара на Манчестър Сити.

Относно Лукаку.

В много отношения той държеше клуба като заложник с новия си договор. Да, головото му постижение е впечатляващо, но доста от попаденията идваха срещу отбори по-ниско от нас. Контролът му върху топката не е кой знае какво, а движението без топка - направо го намирам за мързеливо. При тези обстоятелства 75 милиона плюс 15 милиона бонуси и добавки, си е направо великолепен бизнес!

А и поведението му, неуважението към клуба да не се яви в четвъртък на тренировъчната база, а да си остане в Лос Анджелис, чакайки трансфера... Дори се чу, че не вдигал телефона на Куман, което вече е прекалено!

Относно Руни.

Мисля, че Уейн е преминал най-добрите години в кариерата си и се надявам да ме опровергае за доброто на Евертън.

Той ще е човекът с най-голяма заплата в клуба, въпреки че прие сериозно намаление спрямо това, което печелеше в Юнайтед. Надявам се това да няма деструктивен ефект в съблекалнята, както се случи с поведението на Лукаку в последните месеци.

Белгиецът е виновен за липсата на мотивация и концентрация в Баркли, за когото смятам, че също е време да бъде продаден.

Куман не позволява нищо да наруши атмосферата в съблекалнята и няма да се учудя именно това да се случи.

Надявам се искрено Руни да ме опровергае и да бъде възроден играч. Да ни докаже, че не е свършен.

Куман се освободи и от доста ненужни играчи, защото - кой, по дяволите, е решил преди време, че Ниасе струва 13,5 милиона лири!?

В състава се оформя смес от младост и опит, което ме кара да съм оптимист. Чака с нетърпение сезона, защото за разнообразие този път няма да треперим за подписите на основните ни трансферни цели до последните минути на пазара, както се случва винаги.

Бъдещето е светло. И синьо!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията