Само "оградата" на Сити струва 356 милиона евро

Клубът пише история - с привличането на Менди, толкова са платени за бранителите и вратарите на отбора

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 22 Юли 2017
0
3748

Манчестър Сити строи футболна пирамида от класа с парите от Абу Даби, като стойностите в балансите на трансферните разходи са направо стряскащи.

"Гражданите" платиха 55 милиона евро за Бенжамин Менди от Монако, ляв бранител, направил много силно впечатление миналия сезон.
55 милиона за ляв бранител. Мислите, че това е лудост? Не сме склонни да ви разубеждаваме.

Само преди седмица 51 милиона евро отидоха в посока Тотнъм за десния защитник Кайл Уокър. Така двата фланга на отбраната са подсигурени с едни сто и нещо милиона...

Защитата на Сити е по-скъпа от Великата китайска стена. За 9 години след привличането на Венсан Компани, хората от дефанзивната линия, които още са в отбора, струват общо 326,4 милиона евро!

Двамата вратари хич не са евтини. Клаудио Браво дойде преди година от Барселона за 18 милиона евро, но бе надминат от Едерсон Мораеш, привлечен от Бенфика за 40 милиона.

Вдясно има Уокър, но след часове там ще се появи и Данило, за когото ще бъдат платени 30 милиона на Реал Мадрид. С него сумата, спомената по-горе, отива на 356 милиона евро.

Толкова струват вратарите и защитата в трансферни суми, платени от Сити през годините (с условност, че Данило още не е финализиран). В центъра на отбраната изборът е между петима, макар да се очаква един да си тръгне.

Джон Стоунс няма да е този един, той дойде миналото лято за 55,6 милиона евро от Евертън.

Николас Отаменди струваше 44,6 милиона евро от Валенсия, а капитанът Компани бе привлечен преди 9 сезона от Хамбургер за 8,5 милиона евро. Куриозно, най-евтин е точно лидерът на целия отбор.

Елеким Мангала още е част от Сити, струваше 31 милиона евро от Порто, като вероятно това ще е "излишният". За момента обаче си е в състава.

Добавяме Александър Коларов, привлечен от Лацио за 22,7 милиона евро, и получаваме пълната картинка. Сърбинът също е на път да си тръгне - ще го продадат в Италия, изглежда.

Но в момента имаме отбранителна линия, която струва колкото всички отбори от топ 5 на холандската Ередивизи (според оценката на transfermarkt.com).

Ако гледаме цените на тази "футболна ограда", Сити сигурно няма да допуска никакви голове. Или всеки такъв ще е събитие, което си заслужава да се отбелязва с отделен материал!

P.S. - За разочарование на Сити, леко перифразиране на прочут израз на Йохан Кройф би гласяло: Никога не сме виждали торба с пари да прави шпагати и да спасява голови удари.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията