Идеалният отбор на Висшата лига: Изборът на народа

Над 300 000 фенове избраха 11 легенди за 25 години от старта на новия формат на първенството на Англия

Sportinglife, BBC 13:15 ч., 28 Авг 2017
0
7158

Тиери Анри, Арсенал

Феновете на Арсенал още се гневяха, че клубът е продал Никола Анелка на Реал, когато видяха един друг французин да позира с фланелката. На 2 юни 1999 г. Анри за първи път се появи на "Хайбъри", за да стане легенда. Мит.

С невероятна скорост, рязък старт и техника от друга планета, Тиери разбиваше отбраните на съперниците и ги отчайваше с дрибъл, пасове и голове.

В 258 мача във Висшата лига той наниза 175 гола и спечели две титли. Пред стадиона на Арсенал днес заслужено има негова статуя, а той коментира мачове от студията на Sky.

Достатъчно основания, за да събере 233 642 гласа в анкетата.

Алън Шиърър, Блекбърн, Нюкасъл

Той не може да има конкуренти за върха на атаката. Няма начин. И събраните 154 570 гласа му дадоха второто място до Анри.

Шиърър вкара 260 гола във Висшата лига, които едва ли някога ще бъдат подобрени. Може би Уейн Руни, ако играе още 4-5 силни сезона (сега има 200).

Алън не игра никога за някой от грандовете на Острова, стана шампион с Блекбърн и после облече черно-бялото райе на родния и любим Нюкасъл.

И на двете места го почитат като Бог. Има защо.

Петима големи отсъстващи:

Франк Лампард

Трябваше да е в отбора, но получи по-малко гласове от Скоулс и Джерард, а е централен полузащитник като тях. Легенда на Висшата лига, без съмнение.

Ерик Кантона

Приносът му за възхода на Манчестър Юнайтед е безспорен с четири титли в петте му сезона в клуба. Но има по-малко вотове от Анри и Шиърър.

Денис Бергкамп

Гений, който и до днес кара феновете не само на Арсенал да стискат по-силно бирите и да се усмихват щастливо, спомняйки си за головете и пасовете му. Но и за него вотовете не стигнаха за "титулярно място".

Дидие Дрогба

Без съмнение третият символ на успеха на Челси в тази епоха - редом до Лампард и Тери.

Уейн Руни

Счупи рекорда по голове на Манчестър Юнайтед, стигна 200 попадения във Висшата лига, легенда.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията