Герои и случки, които може да ви изненадат на световното

Имате ли представа колко слаб е руският отбор? И - защо отново отписват Португалия?

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 14 Юни 2018
1
2407

Световното започва днес и сте чули поне 100 пъти кои са фаворитите, кои са най-слабите отбори, кои делегации ще бойкотират и кой ще пее на откриването (Роби Уилямс, ако случайно не сте).

Но пак ще има неща, които може да ви изненадат, ако не сте подготвени от мейнстрийм новините за тях. Да ви подготвим за някои от тях, както ние предполагаме, че ще се случат, а?

- Русия е доста посредствен отбор с един Фьодор Смолов и вечната енигма Дзагоев.

Смолов е като надъхан вълк-единак, който не пропуска да стреля от всякаква позиция, бори се като лъв за отборната кауза и има вид на охранител в московска дискотека (особено лицето му издава сурово минало). Типичен вкарвач, без да е световната класа на Агуеро или Неймар, просто е безценен за един иначе доста сив и безличен руски тим. Може да останете изненадани колко безличен, дори.

Домакините чакат това да се промени от креативните възможности на Алан Дзагоев, но... той е непредвидим като трафика София около 17,30 ч. По-често ще те предизвика да го наругаеш, отколкото да те изненада приятно.

Та, гледайте Смолов. Другите от Русия може и хич да не са за гледане.

- В иранския отбор има страхотни играчи млади играчи.

Трима от тях вероятно ще ви изненадат с уникалните си технически способности и скорост. Няма къде да сте ги гледали, ако не следите детайлно руски и холандски футбол.

Само три имена:
Сардар Азмун - наричат го "Меси" и играе в Русия (Рубин), но скоро това ще се промени. На 21 години е и може да играе на всяка позиция в атака.
Алиреза Джаханбакш - много силен голаджия от АЗ Алкмаар, бърз и безкомпромисен, 24 г.
Саейд Езатолахи - наказан за първия мач с Мароко, за съжаление, но основната движеща сила на полузащитата, само на 21 г.

- Франция - много талант, но с грешния треньор.

Няма такъв потенциал като френския, но ще се изненадате от липсата на организация в големите мачове. Това идва от Дешан, който не успя да "събере" отбора си за победен финал на Евро 2016 дори, когато Португалия остана без Роналдо. Да не говорим, че беше цопнал зад борда още срещу Ейре на четвъртфинал, ако не се бе намесил Гризман.

Дешан опитва да управлява като някакъв началник на цех, а това под него са заварчици. А говорим за таланти, които имат нужда от свобода и повече фантазия. Франция може да стане световен шампион, но по-вероятно е да не стане. Много по-вероятно е да се провали безславно, отпадайки на четвъртфинал. И все пак - в групата този отбор ще е зрелище.

1 коментара

1 Petar Vuchkov 14.06.2018 11:18:23
0 0

Защо подценявате Сърбите??? Та те станаха световни шампиони до 20 години преди 2 лета. И някои от тези таланти сега са основни играчи в състава на плавите. За мен те ще са голямата изненада!!!

Твоят коментар:

Close Обратно към статията