ЦСКА вече прилича на фаворит

Новите попълнения може да са по-добри от досегашните, конкуренцията е убийствена

Джони Кейджов
Джони Кейджов 14:20 ч., 26 Яну 2015
0
651
Lap.bg

Мнозина през есента казваха – въпрос на време е Лудогорец да задмине ЦСКА. Имаше и обективна причина.

Новият разградски колос участваше в Шампионската лига и вниманието му беше насочено повече натам.

А в ЦСКА се чуваше основно за скандали, неплатени заплати и премии. За капак дойдоха ремитата със Славия и Марек. Разликата от три точки на Нова година в полза на „червените“ не изглеждаше проблем за наваксване от мощния Лудогорец.

Но вече анализирахме как ЦСКА се превръща във все по-нормален и европейски клуб.

В прав текст

След първата част от подготовката ЦСКА заприличва на истински конкурент за титлата.

След първата част от подготовката можем да добавим и друго – заприличва на истински конкурент за титлата.

Искаш ли да бориш с мощен финансово съперник, най-малкото трябва да си му равностоен на терена.

Съдбата на титлата от „червена“ гледна точка зависеше от селекцията, която тимът ще направи. Скептиците бяха достатъчно – пари няма, продажбите са задължителни.

Но ЦСКА започна да привлича футболисти, които по първи данни са по-добри от досегашните.

Латвийският вратар Максимс Уваренко е с по-сериозна визитка от Якуб Дивиш. Факт е, че през лятото е бил избор преди чеха, но „червените“ не успяха да го привлекат. Подобна е ситуацията и със Стефан Николич.

Нападателят истински е блестял в Стяуа, бръкнал е в кацата с меда на корейския Инчеон и сега иска още една порция слава. И по-скоро трамплин към по-голям отбор. Доказано е, че ЦСКА умее да продава скъпо и на примамливи места.

Николич не е Буш.

Младокът дойде през лятото като анонимник и стана звезда благодарение на „червения“ тим. Ако не бъде продаден, Буш и Николич могат да направят истинско взривоопасно дуо.

А отзад чака и Орелиан Жоаким, който заби победни голове в първите две контроли на ЦСКА. Стойчо Младенов винаги е казвал, че един отбор с претенции има нужда от трима централни нападатели. Ето ги на линия. Наказания и контузии няма да са проблем.

В халфовата линия се появи още едно непознато име – Марио Бъркаляча. Препоръките са едно, изявите – друго.

На лагера в Анталия хърватинът демонстрира много мощ в центъра на терена и хвърля яростно ръкавица за място срещу Маркиньос, Галчев и Бергонси.

Може да е странно, но дошлият в предни позиции халф от Ангола Антонио Фортес е бил сред най-добрите в първите мачове на ЦСКА. Може би неслучайно е бил някога и в юношески тим на Манчестър Юнайтед.

Най-важният елемент от създаването на новия „червен“ тим е фактът, че всички тренират заедно и играят заедно. Няма да бъдат чакани в последната седмица – без адаптация и без подготовка.

При подобна конкуренция и селекция Лудогорец наистина има за какво да се плаши от ЦСКА.

Въпросът е единствено дали „червените“ ще издържат и на финансовия фронт, където всяка седмица излиза по някое ново дело. Александър Томов обаче винаги е оптимист. И след постигнатото досега доказа, че се справя.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията